Guldregn. Glada Täbyspelare efter Täby FC tog hem guldet och SM segern i helgen. Till vänster Moa Tschöp med guldhatten – till höger firar Micaela Sjöberg, Elin Lundström, Jennifer Stålhult och Elin Gillberg SM-guldet. Foto: Privat

Guldregn över Täby FC efter historisk SM-seger

Täby gav aldrig upp striden mot Mora och i helgen kunde laget fira sitt första SM-guld. Laget möttes med jubel på Täby torg i går, söndag.

  • Publicerad 11:55, 29 apr 2019

Efter att ha vunnit sista matchen i semifinalen och slagit ut storfavoriterna Iksu stod det klart att Täby FC:s damer skulle göra upp slutstriden mot Mora Kais i Globen. Och efter en svag första period gick Täby in och briljerade.

– Första perioden var tjejerna nervösa och vi fick inte ihop det, men i andra perioden tog vi över helt. Mora spelade upp sig lite grann, men vi är väl värda segern, säger Robin Andersson, tränare.

För vinst blev det – Täby tog hem sitt första SM-guld någonsin efter en seger med 7-4.

– Det var helt fantastiskt, det finns inget annat än lycka eftersom vi har kämpat så länge för detta. Vi har fått överbevisa alla och vi knöt nävarna tillsammans. Både finalen och semifinalen var verkligen en laginsats, säger spelaren Moa Tschöp.

Täby FC i final i Globen – för första gången

Togs emot med jubel av Täbyborna

På söndagen togs segrarna emot av Täbyborna på Täby torg, och det var många som ville fira lagets insats.

– Jag trodde aldrig att det skulle komma så mycket folk. Jag fick rysningar i hela kroppen, det är så häftigt att man får vara med om det här och få dela det med familj och vänner, säger Moa Tschöp.

Hon berättar att vinsten betyder mycket för klubben.

– Att få visa att Stockholm kan vara med och slåss om de stora medaljerna betyder mycket. Att vi som klubb tar hem detta är viktigt, det lockar bra spelare och det är viktigt för ungdomsverksamheten. Vi får visa att vi är bra förebilder, säger Moa Tschöp.

Den "vita väggen" betyder mycket

Trots att Moa Tschöp efter finalen fick åka till sjukhuset för en operation är humöret fortfarande på topp. När vi ringer henne är hon på väg hem från sjukhuset.

– Jag mår bättre nu. Nu kan man återhämta sig så vi kan göra en bra försäsong. Sedan är det ett landslagsläger. Vi får se, jag hoppas att jag är med, säger hon.

Hon vill även skicka ett stort tack till de som stöttat laget genom säsongen.

– Publiken, den vita väggen, som vi haft under finalen och tidigare matcher har betytt mycket, det var fantastiskt att vinna framför dem, säger hon.

Här står Vallentunakonst och skräpar i Täby

Nyheter "Det har blivit väldigt utdraget det här" En återvinningsanläggning behöver återvunnen konst, tänkte Sörab och anlitade två konstnärer. Men returparken i Vallentuna försenades, och konsten fick tillfälligt levereras till grannkommunen i...onsdag 26/2 12:07

StockholmDirekts journalistik kan vinna flera priser

Nyheter Fyra nomineringar till tidningspris – än så länge: "Gör riktigt bra journalistik" StockholmDirekt kan under onsdagen malla sig. Inte mindre än fyra reportage är nominerade till Årets Gratistidningspris – hittills. "Det här visar att vi gör riktigt bra journalistik", säger...onsdag 26/2 12:00
Stockholm Direkt