NÖJD. Lauri Hakala är nöjd med sina två år i Sollentuna och tycker laget tagit stora kliv. Foto: Anders Ekström

Hakala avslutade SVK-tiden med en fjärdeplats

SVK räckte inte riktigt till i sluttampen och fick nöja sig med en fjärdeplats 2018/19. Herrlagets bästa placering sedan 2011 blev även det sista som coachen Lauri Hakala gjorde i klubben.

  • Publicerad 11:00, 30 apr 2019

Sollentuna har smugit lite under radarn denna säsong. Hösten var sådär, men efter jul har resultaten kommit och volleyherrarna tog sig hela vägen till semi. Bara det var en stark prestation.

Men efter tre raka torsk mot Linköping i semi-serien blev det samma visa även mot Falkenberg i kampen om bronset (1–3, 1–3).

– Vi hade behövt vinna hemma för att ha en bättre chans borta. Men vi var inte riktigt närvarande på hemmaplan. Borta var vi bättre men räckte inte till riktigt, säger tränaren Lauri Hakala.

– Grabbarna jobbade hårt men vi räckte inte till, Falkenberg vann rättvist.

Fjärdeplatsen var SVK:s bästa placering sedan 2011.

– Vi är besvikna men samtidigt var det ett bra sätt att avsluta säsongen. Trots att vi förlorade mycket första halvan tappade vi aldrig tilltron till det vi gör. Det var många som inte trodde på att vi skulle nå semin, men vi själva trodde på det hela vägen.

Redan åkt hem

Det var det sista Lauri Hakala gjorde i SVK. Redan efter bronsmatchen gick flyttlasset tillbaka till Finland där ett jobb på finska olympiska kommittén väntar.

– Sport tar fram starka känslor så det var både leenden och tårar efter matchen. Det har varit två fina och lärorika år och vi har tagit stora framsteg. Jag är väldigt nöjd även om alla skador fortfarande grämer mig.

– Jag har bara varma tankar och känslor om SVK och glad att jag gick chansen. Samarbetet med människorna i klubben har varit riktigt bra och vi har alla dragit åt samma håll. Det är inte bara vinster som gäller i SVK vilket inte alltid är självklart i en klubb.

Vad är du mest nöjd med?

– Att pojkarna nu beter sig som män och att vi byggt en bra grund och kultur. Jag tycker att laget lärt sig hur man beter sig i tävling på ett ärligt och respektfullt sätt. Och vår uthållighet och kampanda, vi gav aldrig upp.

– Det tar tid att bygga en kultur och resan har bara börjat. Jag hoppas och tror att många fortsätter. Jag tror SVK absolut kan ta medalj nästa säsong.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Klart: 76 ungdomsbostäder byggs i Edsberg

Nyheter Ska vara inflyttningsklara om två månader Det kommunala fastighetsbolaget Sollentunahem får tillfälligt bygglov för att bygga ungdomsbostäder i Edsberg. Bostäderna kan stå inflyttningsklara redan i början på maj.torsdag 27/2 10:55

De vill prisa lokalt hållbart arbete

Nyheter Nytt pris från lokala FN-förbund FN-föreningen i Upplands Väsby och Sollentuna vill hylla lokalt engagemang för en hållbar utveckling med ett nyinstiftat pris – som ska delas ut tio år framöver.onsdag 26/2 12:01

Tolv personer misstänkta för misshandel i Täby

Nyheter Ungdomar från Vallentuna, Täby och Sollentuna har häktats Antalet misstänkta för händelsen i Täby som inträffade innan jul fortsätter att stiga, men vad som faktiskt har hänt är fortfarande oklart.tisdag 25/2 17:00
Stockholm Direkt