TOPP. Ettan och tvåan brukar gå upp en division från division 4. Ibland får dessutom trean kvala. Hallonbergen ligger just nu fyra men har färre spelade matcher än toppkonkurrenterna. På fredag väntar Spånga hemma. Foto: Privat

Hallonbergen siktar på att hålla hela vägen

Efter flera säsonger i division 4 ser nu Hallonbergens IF sin chans att avancera. Med sju omgångar kvar har fotbollsgänget en ypperlig chans att klättra uppåt.

  • Publicerad 12:00, 30 aug 2019

Till säsongen 2015 gick Hallonbergens fotbollsherrar upp till division 4 efter att ha klättrat från sjuan. Men efter fyra raka uppflyttningar har nu HIF stannat i samma division och blivit fyra som bäst (2018).

När laget har varit fulltaligt har resultaten gått med dem, men sämre har det gått när spelare saknats. Ett problem man får handskas med på denna nivån, menar tränare Ayari.

– Man har jobb och annat som styr ens liv och man planerar inte alltid efter fotbollen, säger coachen Boda Ayari och fortsätter:

– Nu är alla tillbaka efter sommaren och när vi har alla med märks det tydligt. Det känns bra inför sluttampen.

Vill gå upp i år

I år verkar Hallonbergen klarat de tillfälliga spelartappen bättre. Laget började superbt, hade en dipp under senvåren men är nu tillbaka i form. HIF har fem raka matcher utan förlust och ligger fyra. Senast 2–2 mot ledande Järfälla.

Dessutom har de två matcher färre spelade än Järfälla och Spånga i toppen. Åtta pinnar skiljer visserligen fortfarande men med bra resultat i hängmatcherna är avståndet uppätet.

Hallonbergen siktar på att ta chansen.

– Målet är att gå upp, minst ta en kvalplats. Jag tycker vi har jättebra chanser, och tror på det och går för det till 100 procent. Vi har fastnat lite här i fyran.

Vad blir nycklarna?

– Fortsätta spela vårt offensiva spel och även ta match för match. Det är tråkigt att säga så men nödvändigt. Bara mala på. Vi måste även sätta våra chanser, vi skapar massor varje match.

– Jag tycker vi har det bästa laget och många motståndare håller med om det. Vi visade det i början med fem raka segrar och vi har inte sett så här bra ut tidigare år.

Betyder mycket

En uppflyttning skulle betyda mycket för området. Laget består till största delar av grabbar från Rissne och Hallonbergen.

– Alla här har pratat om det hela året att det är dags. Det skulle betyda mycket för alla, så det är viktigt att vi tar chansen. Det siktar vi på.

Laget stöds av mängder med supportrar, både hemma och borta. Flera av hemmamatcherna på Örvallen har lockat över 100 personer.

– Det är en drivkraft för oss alla och laget uppskattar det verkligen. Det skapar en gemenskap och man märker att fotbollslaget betyder mycket för hela området och Sundbyberg.

Härnäst väntar tre raka hemmamatcher. På fredagskvällen väntade toppmöte mot Spånga (20:00). En seger där och HIF är ännu mer med i racet.

Hallonbergen IF:s avslutning 2019

Spånga IS (h) 30 aug

Solna FC (h) 3 sep

Husby FC (h) 6 sep

Kista SC (b) 11 sep

Bollstanäs SK (b) 14 sep

Bele Barkarby (h) 20 sep

Viggbyholm (b) 27 sep

Experten om välfärdsmiljarderna: "Ingen långsiktig lösning"

Nyheter LISTA: Så mycket kan din kommun få I dagarna blev det känt att Sveriges kommuner och regioner kan få ett tillskott till välfärden. Annika Wallenskog, chefsekonom på Sveriges kommuner och regioner, förklarar vad tillskottet betyder för...fredag 24/1 11:46

Nu går buss 113 som vanligt igen

Nyheter Vägarbete försvårade pendling Busspendlingen blir lättare för passagerare som åker med linje 113. Fem tidigare stationer har nu börjat återanvänds.fredag 24/1 11:30
Stockholm Direkt