Klart. Luis Pimenta blir ny huvudtränare i BP. Bilden är från BP:s vinst mot Dalkurd som tog dem till allsvenskan 2018. Foto: Mikael Andersson

Han tar över BP efter Mellberg

Nu är det klart vem som tar över rollen som huvudtränare för Brommapojkarnas herrar efter Olof Mellberg.

  • Publicerad 16:02, 13 dec 2017

Olof Mellberg var stjärnvärvningen som tillsammans med assisterande tränaren Azrudin Valentic tog Brommapojkarnas herrar hela vägen från division ett upp till allsvenskan. Men kort efter att laget säkrat sitt kliv upp till allsvenskan gjorde succéduon klart att de inte kommer vara kvar i klubben nästa säsong.

Sedan dess har klubben sökt efter ersättare. Och idag blev det officiellt att det blir portugisiska Luis Pimenta som axlar rollen som ny huvudtränare. Han får sällskap av Gonçalo Pereira som assisterande tränare.

– Den här klubben har varit fantastisk på att utveckla talanger genom historien, men det är en klubb som nu fokuserar på framtiden, inte bara i spelare utan även för att befästa platsen i allsvenskan och det är utvecklingen vi ska se i hela klubben och organisationen, säger Luis Pimenta i ett pressmeddelande.

Han kommer närmast från rollen som huvudtränare för norska Kongsvinger IL som spelar i Norges näst högsta division.

– Jag är väldigt glad att vi har satt den här viktiga pusselbiten inför den intensiva perioden vi går in i nu för att få så många bitar som möjligt på plats innan vi startar upp den sjunde januari, säger BP:s sportchef Daniel Majstorovic i pressmeddelandet. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Polisen varnar för nya mobilprylen

"Ser ut som att det sticker upp en pistol" Igår gick Vällingbypolisen ut med en varning för mobilskal som är formade som en pistol. "Det är inte olagligt men det kan uppstå olämpliga situationer", säger polisen.torsdag 18/10 16:55

Dags för inflytt i Grimstas bostäder för nyanlända

Familjer som levt uppdelade flyttar ihop igen I de nya genomgångsbostäderna i Grimsta ska nyanlända familjer med permanent uppehållstillstånd flytta in i mitten på november. Flera är väl bekanta med området och flyttar bara ett stenkast – från...torsdag 18/10 16:52