Tillväxt. Skå IK:s flickor -07 är ett av alla lag som vuxit sig starka i handbollssektionen. Foto: Privat

Handbollen på frammarsch

Skå IK handboll är under tillväxt och samarbetet med Spånga har fallit väl ut.

  • Publicerad 11:55, 29 nov 2018

Förhoppningen är att inom överskådlig framtid starta upp ett damlag inom Skå IK

Handbollen är under tillväxt på Mälaröarna och för att kunna omhänderta det ökade behovet i Skå IK inleddes under våren ett samarbete med Spånga handboll.

– Vårt äldsta lag (flickor födda 2001) spelar för närvarande med Spångaklubben, förhoppningen är att inom överskådlig framtid starta upp ett damlag inom Skå IK, säger Johannes Evers Gester, ordförande för handbollssektionen.

För ett av handbollslagen i Skå IK har ungdomstränare skolade i Spånga även tagit kommandot som tränare.

– Vi är väldigt tacksamma för den dialog och det samarbete som Spånga handboll, Ekerö kommun och Stockholmsidrotten kunnat erbjuda, säger Evers Gester.

Tränar mixat

I Skå IK handboll tränar de yngre lagen mixat, vilket även förekommer i de äldre lagen. Det innebär att lagen kan träna flera timmar i veckan i stället för de två timmar som är ordinarie. Handbollssektionen ser också en jämn fördelning av aktiva flickor och pojkar samt på ledarsidan.

Inkluderande

– Skå IK handboll är intressant ur ett jämställdhetsperspektiv och vi sätter stort fokus på att vara inkluderande, alla ska vara välkomna, säger Johannes Evers Gester.

När nu handbolls-EM i Frankrike inleds i helgen kan Skå IK få ytterligare hjälp med tillväxten om mästerskapet blir lyckat för damerna.

– När Sverige går långt i mästerskapen ökar intresset vilket märks även hos klubbarna. Skå IK är inget undantag, säger Johannes Evers Gester.

Ekerösonen Leufvenius till Karlskrona

Sport Hugo Leufvenius, 20, flyttar hem till Sverige efter två säsonger i Kanada.lördag 20/4 1:15