HSK Fotboll kan bli "Årets idrottsförening". Foto: Ingemar Svensson

Hässelby SK finalister inför Eldsjälsgalan

Nu är det officiellt – Hässelby SK Fotboll är en av finalisterna inför Eldsjälsgalan, nominerade i den kategorin "Årets idrottsförening". – Det känns fantastiskt roligt, säger Kristina Långström, ordförande i HSK FF.

  • Publicerad 15:19, 2 mar 2018

Det är för sitt arbete med jämställdhet som Hässelby SK FF är nominerade inför årets Eldsjälsgala. Av flera hundra nominerade föreningar står klubben nu bland de fyra finalisterna.

– Jag blir stolt att vi som förening blir nominerade till ett sådant pris. Det känns oerhört positivt och är också en värdemätare på att det jobb vi gör är viktigt, säger Kristina Långström, ordförande i HSK.

På galan, som arrangeras i Berns salonger den 15 mars, ska sex vinnare utses inom kategorierna Hälsa, Integration, Kamratskap, Ledare, Öppen och Årets idrottsförening. En av personerna som vinner i de fem förstnämnda kategorierna har därefter chans att ta hem det ärofyllda priset "Årets eldsjäl".

I kategorin Årets idrottsförening utses en vinnare bland de fyra finalisterna av en jury.

– Nomineringen är ett bevis på att vi jobbar med rätt saker och en uppmuntran att jobba vidare, säger Kristina Långström.

Ilska efter uteblivna namnbytet i Brommapojkarna

Fokus på kvinnliga ledare

Hässelby SK Fotboll jobbar med jämställdhet i flera led. Styrelsen är jämnt fördelad mellan kvinnor och män och föreningen arbetar aktivt för att rekrytera kvinnliga huvudtränare och ledare.

– Vi vill visa att vi bedriver ett modernt ledarskap med både kvinnor och män i alla typer av roller. Vi ger samma förutsättningar både för killar och tjejer med en jämlik fördelning av träningstider och resurser. I fotbollsskolan för de yngsta mixar vi grupper med både killar och tjejer, säger Kristina Långström.

HSK FF jobbar aktivt med att rekrytera kvinnliga tränare och ledare. Foto: Ingemar Svensson

– Genom ett aktivt jämlikhetsarbete vill vi ta ett samhällsansvar och vara bra förebilder för föreningens ungdomar, fortsätter hon.

Alla finalister är garanterade 15 000 kronor och den segrande föreningen får 50 000 kronor.

De tar trendiga bollsporten till Hässelby

Finalister i "Årets idrottsförening"

Luleå Hockey

Notvikens IK

Hässelby SK

Subsurfers Högdalen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nordens bästa krog stänger

Nyheter Har gått i konkurs I 13 år har stjärnkrogen Esperanto huserat på Kungstensgatan på Östermalm. 2016 valdes den till Nordens bästa restaurang. Men nu är det över.torsdag 21/6 14:58

Nio-till-fem-jobb är inget för Parisa

Nyheter Under sommaren kommer vi varje vecka intervjua en Vallentunapolitiker. Först ut är Parisa Liljestrand (M). Hon berättar vilka som är de viktigaste frågorna i årets val, vad hon gör på fritiden och...torsdag 21/6 14:09