Heat vill vara bäst när det gäller

Sundbyberg Heat har inte varit i final sedan 2007 – men det vill basebollgänget ändra på i år. Med en stark andraplats i elitserien är siktet inställt på att vinna första SM-guldet på 13 år.

  • Publicerad 15:00, 23 aug 2019

Då var det så dags för avgörandet. Kampen om medaljerna börjar i helgen. Sundbyberg Heat har hittills gjort en stark säsong och vunnit 21 av 26 spelade matcher i elitserien. Det såg länge ut att räcka till serieseger och ett bättre utgångsläge i slutspelet, men Sölvesborg spurtade på slutet och vann serien.

Andraplatsen var ändå till belåtenhet, menar coach Reimer. De fem förlusterna var nyttiga att få redan i grundserien.

– Säsongen har varit stabil tycker jag. Vi har haft ett par plumpar men för varje vinst man tar desto närmare en förlust kommer man ju, säger Rickard Reimer och fortsätter:

– När man förlorar får man fötterna ner på jorden och man vet vad man ska göra bättre. Det kommer ju bli tuffare i slutspelet och då är det bra att man har några sämre matcher i bagaget.

Dalalag väntar i semin

I helgen (24-25/8) börjar så det efterlängtade slutspelet. Eftersom Heat blev tvåa i grundserien får de spela semin – i bäst av tre – mot Rättvik Butchers hemma på Örvallen.

Kanske blir just hemmafördelen en nyckel i att passera semin? Sumpan har haft som en mental spärr att nå finalen de senaste åren och senast det begav sig var 2007.

– Ett av mina jobb kring året var att skrämma bort det där ”semi-spöket”. Vi har pratat hela året om det och det största motståndet är ju oss själva. Det är bara i en enda match (mot Sölvesborg) där vi varit det sämre laget i år, fortsätter Reimer.

– Samtidigt får det inte gå överstyr. Vi ska ha fokus och vara koncentrerade men inte vara rädda för att misslyckas.

Vad blir nycklarna rent spelmässigt för att prestera?

– Få ”hits” på rätt ställen och få ett par sådana i rad istället för utspritt. Pitching blir som vanligt en stor nyckel och att få till trendvändare i inningen. Det är även mycket smådetaljer som avgör nu och vi jobbar hårt för att få till taktiska detaljer och bra game-plans.

Siktar på guld

Skulle Heat vinna över Rättvik så väntar finalen på bortaplan. Sannolikt mot Sölvesborg. Det första målet är att ta sig vidare från semin och därefter finns det bara en sak: vinna första SM-guldet sedan 2006. Hittills finns fem guld i troféskåpet.

– Grabbarna är amatörer och har slitit i år för att få det att gå ihop. Det vore så kul att få kröna vår säsong med ett guld. Och det är verkligen målet med hela säsongen för oss alla.

Vad talar för er?

– Vi har en bra bredd och en bra blandning i truppen. Dels ett gäng äldre som varit bättre än jag trodde på förhand och vars rutin smittar av sig, dels yngre som gjort det starkt när de fått chansen. Det är en fin mix och ett sammansvetsat gäng.

– Jag tycker inte att vi gått på alla cylindrar än så förhoppningsvis har vi vår bästa tid i helgen och är bäst när det gäller. Ska man vinna SM måste alla i laget kugga i och verkligen göra jobbet.

Experten om välfärdsmiljarderna: "Ingen långsiktig lösning"

Nyheter LISTA: Så mycket kan din kommun få I dagarna blev det känt att Sveriges kommuner och regioner kan få ett tillskott till välfärden. Annika Wallenskog, chefsekonom på Sveriges kommuner och regioner, förklarar vad tillskottet betyder för...fredag 24/1 11:46

Nu går buss 113 som vanligt igen

Nyheter Vägarbete försvårade pendling Busspendlingen blir lättare för passagerare som åker med linje 113. Fem tidigare stationer har nu börjat återanvänds.fredag 24/1 11:30
Stockholm Direkt