Hedemyr matchvinnare för Väsby mot SHC

Nick Hedemyr klev fram som den målskytt han förväntas vara när Väsby Hockey besegrade Sollentuna HC med 6–3 och tog ett stort kliv mot allettan. – Teoretiskt behöver vi en poäng till, säger Väsbytränaren Viktor Tuurala.

  • Publicerad 20:45, 2 dec 2018

Teoretiskt behöver vi en poäng till

Grannduellen i Vilunda ishall blev en oväntat dramatisk historia om man ser till första perioden. Väsby hade i princip allt i chansväg, men siktet var felinställt. Redan efter 20 minuter hade hemmalaget avslutat ett dussin skarpa lägen över eller utanför Benjamin Johanssons målbur, vilket belystes av sex skott på mål trots kraftigt spel- och avslutsövertag.

Två mål blev det ändå. Efter en upprullning kom nämnde Johansson helt ur position och framför mål hittade Razmuz Waxin-Engback nätet, till 1–0, med en SHC-back som sista utpost.

SHC-tränaren Pelle Eklund tyckte att hans manskap stod så till att målskytten inte borde kommit till avslut. Och Christoffer Gozzis 2–0-mål var han inte alls nöjd med.

– 19.58. Det ska inte få ske.

Retroaktiv utdelning

Väsbys chanser till en än större ledning efter en period kom retroaktivt direkt i andra. I en snabb spelvändning kom rightskytten Nick Hedemyr loss på vänsterkanten och hans skottförmåga belönades.

Hedemyr inledde säsongen lovande, hade en lång svacka då han var mer eller mindre osynlig men efter två tre pigga matcher kom i eftermiddag målen.

Men dessförinnan skiftade matchen skepnad. Totalt. I en osund anfallshybris gick väsbyiterna bort sig och det nyttjade Sollentunalaget i två mot en- och tre mot två-lägen. Inom tio minuter gjorde talangen Elias Lindskog både 3–1 och 3–2 innan han assisterade Niklas Larsson till 3–3.

– Vi är bättre i första och tredje, i andra jobbar Sollentuna bättre än vi, analyserar Väsbytränaren Viktor Tuurala och höll med om att laget tummade på defensiven.

Halvminuten efter kvitteringen tappade SHC-spelarna det momentum man skaffat sig. Daniel Nordström drog på sig 5 + 20 minuter för en tackling mot huvudet på Johannes Nilsson och det tog endast åtta sekunder innan Nick Hedemyr bombade in ett nytt ledningsmål för Väsby med 27 sekunder kvar av mellanperioden.

– Utvisningen blir matchavgörande, säger Carl-Johan Klint och Per Eklund samstämt.

Hat trick för Hedemyr

Väsby gjorde inte fler mål i det numerära underläget, men strax efter att gästerna blivit fullt manskap drabbades de av ytterligare en utvisning. Då presenterade Hedemyr sin skottstyrka igen. Nu från backposition.

– Det har känts bättre de senaste två veckorna. Jag hade en lång svacka och det är skönt att nu få utdelning.

Med både Lubomir Fetkovic och Christian Holmblad på skadelistan gavs Nick Hedemyr ett annat förtroende än tidigare. Och tog chansen.

– Vi har många bra forwards. Senaste veckorna har Hedemyr kommit i en ny omgivning och vuxit, säger Viktor Tuurala, som inte vill ta allettan i sin mun än.

Väsby har 37 poäng som tabelltrea. Vallentuna, som ligger sjua, kan komma upp i 38 men har en svag målskillnad, –11 mot Väsbys +25.

Lagen möts i Väsby på onsdag.

För Sollentuna väntar fortsättningsserien och för tränarduon handlar det om att få tillbaka backar i spel. Laget avslutade på tre försvarsspelare sedan Jakob Strömgren drabbats av hjärnskakning i tredje perioden.

Matchens tre stjärnor

*** Nick Hedemyr

** Elias Lindskog

* Rasmus Sörgardt

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Larmet: "osund" arbetsmiljö på kommunen

Nyheter Tystnadskultur, bestraffningar och rädsla Sollentunas politiker har fått många och allvarliga signaler om en osund och bristfällig arbetsmiljö inom kommunen. Det menar Sollentunapartiet, som nu vill se en extern och oberoende granskning av...fredag 15/2 12:54

Fullt utvecklad villabrand i Sollentuna

Nyheter Kvinna förd till sjukhus En villa i Töjnan brinner just nu, vilket orsakat kraftig rökutveckling som märks av i centrala Sollentuna. Räddningstjänst arbetar på platsen för att få branden under kontroll.onsdag 13/2 8:39

Stort stopp på pendeln norr om Stockholm

Nyheter SL:s prognos: Då rullar tågen igen Sedan över en timme tillbaka har det varit stopp i pendeltågstrafiken norrut.tisdag 12/2 16:46