Stark. Trots en sorgfylld säsong har Helena Rapaport tagit plats i landslaget. Foto: Andreas Ekeling

Helena Rapaport till landslaget

Helena Rapaport, 22, har tagit en ordinarie plats i det svenska alpina landslaget.

  • Publicerad 10:25, 11 maj 2017

Jag vet att hon hade velat att jag skulle fortsätta kämpa mot mina mål.

När det svenska alpina landslaget presenterade sina träningsgrupper inför kommande säsong var Mask-åkaren Helena Rapaport med i damernas träningsgrupp i fart.

– Det känns så kul att ha blivit uttagen till en träningsgrupp i landslaget till nästa säsong. Jag ser fram emot en säsong med grym träning och roliga utmaningar, säger Helena Rapaport.

Siktar på världstoppen

Rapaport debuterade i världscupen i december 2015 under en tävling i kanadensiska Lake Louise men kommande säsong blir den första som ordinarie landslagsåkare. Med uppbackningen från landslaget hoppas Mälarötjejen på sikt kunna nå sitt stora mål.

– Landslagsplatsen betyder förhoppningsvis mycket för min utveckling. Träningsmöjligheterna är så mycket bättre när man är uppbackad av ett landslag. Det känns bra att förbundet visar att de tror på mig och att jag nu får en chans att nå mitt stora mål att på sikt tillhöra världstoppen i fartgrenarna, säger hon.

Helena Rapaport var först osäker på om hon skulle orka genomföra säsongen efter att hennes storasyster Matilda Rapaport tragiskt omkom efter en lavinolycka i juli förra året.

”Enorm sorg”

– Det har varit en väldigt tuff och utmanande säsong. Jag var inte helt säker på att jag skulle orka ta mig igenom den med tanke på den enorma sorg jag gick in i säsongen med. Men Matilda har alltid pushat och inspirerat mig till att göra det jag älskar och jag vet att hon hade velat att jag skulle fortsätta kämpa mot mina mål. Jag är stolt att jag tog mig igenom den och dessutom lyckats med nya personbästa, säger Helena Rapaport.

Matilda Rapaport tillhörde världseliten i friåkning och var Helenas stora idol och förebild samtidigt som hon var hennes bästa supporter.

– Jag har varit lyckligt lottad som haft ett sådant stöd ifrån min allra största idol och jag vet att hon hejar på mig varje dag nu också. Det finns ingen jag hellre hade ringt och berättat om landslagsplatsen för än henne, jag vet hur stolt hon hade varit, säger hon.

Stöd från familjen

Hon vill även tacka sin familj för det fantastiska stöd hon fått.

– Hela min fantastiska familj har alltid hjälpt mig otroligt mycket och det är tack vare deras support som jag har tagit mig dit jag är. Tillsammans tar vi oss vidare samtidigt som vi minns vår underbara Matilda, avslutar Helena Rapaport.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Guldjubel för Mälarö SOK

Sport Det bjöds på flera fina resultat när Mälarö SOK arrangerade Mälaröspelen på Träkvistavallen i helgentorsdag 31/5 10:35

Elias blev stor hjälte mot mästarna

Sport Elias Björnsjö Ranefur, 21, slog in den avgörande matchbollen när hans Halmstad tog SM-guld i bordtennis. – Att vinna SM-guld med mina lagkamrater var makalöst roligt, säger han.fredag 25/5 8:48

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter