TVÅA. Helenelunds IK bandy ligger tvåa i serien nu när den tar ett kortare uppehåll. Foto: Bror Rosenback

Helenelund slog DIF i annandagsfesten på Vallen

Insatsen lämnade en del övrigt att önska, men segern var ändå relativt odiskutabel. Helenelunds IK slog DIF i annandagsmatchen på Vallen med 6-4 (4-2) och avslutade därmed året starkt.

  • Publicerad 20:00, 26 dec 2017

Det var riktigt skönt med seger och kul med mycket folk idag.

Det var ett spelsuget HIK som rivstartade annandagen mot DIF. Redan efter tre minuter ledde hemmalaget med 2-0. Schlyter och Mökander målskyttar, kapten Linus Hansson dubbel assistläggare.

Men Djurgården kvicknade till och ex-HIK:aren Johan Nilsson både reducerade och kvitterade innan tio minuter var spelade. HIK kunde dock via Gustav Jörnåker och Hansson se till att hemmalaget ledde med 4-2 i halvtid efter en småhafsig första.

Ledningen kändes relativt bekväm och den allmänna uppfattningen var att det skulle bli HIK-vinst. Så var känslan. Men Djurgården, som vann i fredags över GT, startade den andra halvleken bra. Efter tio minuter gjorde Johan Nilsson sitt tredje och helt plötsligt var ledningen bara 4-3.

Något tröttkörda Helenelund agerade lite slarvigt i andra och saknade skärpan i passningsspelet. Däremot hade HIK, som saknade två ordinarie försvarare, fått ordning på defensiven. Med ett relativt lågt försvar, en bra målvakt och lite tur (en boll i innerstolpen) kunde Lunden hålla undan inför de 162 åskådarna på Vallen.

Inom fem minuter från 68:23 och framåt gjorde Hansson och Danne Embretsen ett varsitt mål. Dannes vackra knackskott i nättaket blev spiken i kistan denna annandag. Visserligen gjorde DIF en fin sista uppryckning och fick in 6-4 på en billig straff, men HIK lyckades hålla undan och en tvåa.

– Det var många tunga ben idag, AIK-matchen i fredags och julen satt fortfarande kvar hos oss. Men det var ändå stabilt överlag och vi höll bra i bollen, säger kapten Linus Hansson som gjorde fem poäng (2+3) i segern.

Efter halva säsongen, tio matcher, ligger HIK tvåa i division 1 östra med 13 inspelade poäng. 

– Det var riktigt skönt med seger och kul med mycket folk idag. Det blev lite onödigt spännande på slutet och vi skulle avgjort tidigare, men två poäng var egentligen det enda viktiga, säger Hansson som gjort 13 påsar hittills. Nästa match spelas 5 januari, borta mot GT/76.

Mer matchen

HIK – DIF, 6-4 (4-2)

Målskyttar: Hansson 2, Jörnåker, Schlyter, Embretsen, Mökander

Utvisningar: HIK 2x10

Domare: Team Dennis Lisell

Publik: 162 åskådare (Sollentunavallen)

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Nytt t-banekaos börjar i dag

Nyheter I dag inleds arbetet med att rusta gröna linjens t-banespår på Söderströmsbron. Det innebär att sträckan kommer att vara avstängd i båda riktningar under de två veckor arbetet pågår och att samtliga...måndag 16/7 10:16

En räddades ur brand

Nyheter En person har räddats ur ett brinnande hus i Gillbo på måndagsmorgonen. Nu är branden under kontroll, enligt räddningstjänsten.måndag 16/7 9:09

Resenärer upprörda i pendelkaoset

Nyheter Pendeltågsstationerna Odenplan och Stockholm City är avstängda sedan i morse, något som upprört resenärer hela förmiddagen. På Södra station i Stockholm är stämningen blandad.fredag 13/7 14:32