FRAMGÅNGSRIKA. AIK brottning har börjat sitt första år som sektion bra men söker fortfarande efter ett eget hem att vara på. Foto: AIK brotttning

”Hemlösa” brottare jagar vidare efter lokal

Finnes: ett gäng framgångsrika brottare som ligger i startgroparna för att bygga upp klubben. Sökes: egen lokal och hem. Efter ett drygt halvår som ny sektion i AIK söker brottarna fortfarande efter en plats att bedriva verksamheten på.

  • Publicerad 17:00, 15 jun 2018

”Vi för-
väntade oss att det skulle vara svårt, men inte så här svårt.

Väl på själva brottnings-
mattan har AIK presterat starkt under debutåret. Den nystartade svartgula sektionen blev bästa klubb på SM och i maj tog Zakarias Berg en historisk medalj, då han tog brons på EM. I höst är dessutom en dryg handfull gnagare aktuella för VM.

Men vid sidan av mattan är det värre. AIK brottning har nu funnits i ett drygt halvår men har fortfarande inte hittat någon egen träningslokal.

– Vi har haft några potentiella lokaler i Solna och Sumpan, men priserna skenar snabbt i väg. Kommunen har heller inga lokaler att tillgå till oss tyvärr, säger ordföranden Leon Bjurberg Kessidis som även är aktiv brottare i AIK.

AIK hyr i dag in sig hos en annan klubb på Södermalm, men får få tider. Eventuellt kan de få en tillfällig lösning i en temporär lokal i Frösundavik inom kort.

– Ja, det finns eventuellt ett ställe att hyra tillfälligt. Det är lite halvtaskigt läge, men ett alternativ tills vi får något fast läge, fortsätter Leon.

Vad är det ni söker?

– En plan yta på 500–600 kvadrat med ventilation och omklädningsrum. That’s it. Vi har alla mattor, så allt vi behöver är en plats att vara på.

Just nu är det bara den framgångsrika elitgruppen, på drygt 20 brottare, som kan hålla i gång. Resten av den tilltänkta verksamheten ligger i startgroparna.

– Vi kan ju tyvärr inte starta någon barn- och ungdomsgrupp, det är ju det tråkigaste med allt. Vi har kompetensen men kan inte dra i gång. Jag får minst tre mail i veckan med intresserade brottare som vill börja här. Allt jag kan göra att skriva upp dem på en lista.

Hur känns det att vara utan lokal?

– Vi förväntade oss att det skulle vara svårt, men inte så här svårt. En egen lokal var vår största utmaning med att starta AIK brottning och den kvarstår ju fortfarande. Det är trist att inte ha någon bas eller hem och bara flänga runt.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Solna

100 nya lägenheter i Råsunda

Nyheter Stort byggprojekt ska påbörjas i Solna Byggbolaget Serneke har i dagarna skrivit avtal med Wåhlin Fastigheter om projektet Bellona i Råsunda. I den stora entreprenaden ingår 100 nya lägenheter och 70 befintliga som ska renoveras.fredag 15/2 13:02

Namninsamling för att rädda Bergshamraskolan

Nyheter "Det är viktigt med en lokal skola" Bergshamraskolans högstadium ska läggas ner. Men varken elever eller föräldrar tänker ge sig så lätt. Nu har de startat en namninsamling för att rädda högstadiet.fredag 15/2 13:01

Populäraste böckerna i Solna 2018

Nyheter Pleijels roman lockade Solnaborna till läsning Totalt lånade Solnaborna 246 187 böcker från biblioteken 2018. Tre kvinnliga författare toppar listan för mest utlånde böcker för vuxna.fredag 15/2 9:00