Ambitioner. Enköpings karateklubb vill hellre vara en liten klubb med hög kvalitet än en stor med bristande kvalitet. Foto: Kent Lundqvist

Hemma efter äventyr i Japan

Enköpings Karateklubb på Västerledstorget har varit i Okinawa i Japan som representant för Sverige. – Det var en fantastisk resa, berättar sensei Ilpo Aavisto.

  • Publicerad 09:50, 8 okt 2017

Det var ett äventyr som slår det mesta

Sju instruktörer i Enköpings Karateklubb har varit på ett riktigt äventyr i Okinawa, karatens födelseplats och hjärta.

– Det var ett äventyr som slår det mesta, berättar huvudinstruktören sensei Ilpo Aavisto.

De sju (Richard Ahlström, Marika Andersson, Michél León, Ilpo Aavisto, Peter Andersson, Piotr Binieda och Peter Jezewski) tillhör karategrenen Okinawa Goju Ryu Karate Do, Sweden och har alla svart bälte.

– Vi blir kallade av vår huvudorganisation OGKK Okinawa Goju Ryu Karate Do Kyokai vart tredje år till ett stort seminarium där representanter från världens alla hörn samlas, berättar sensei Peter Andersson..

Syftet är att hålla ihop och stärka organisationen samt att drilla deltagarna i sina färdigheter så att alla länder tränar samma tekniker och under samma förutsättningar.

Den här gången var det totalt 250 deltagare från 23 olika länder som var på plats för att få inspiration och ta del av sportens nyheter.

– Själva seminariet är på fyra dagar där man nivåanpassat beroende av grad var man är i sin utveckling och vad man har för nivå i sin kunskap, tränar och får ta del av nyheter gällande bland annat olika tekniker, berättar Peter Andersson.

Deltagarna från EKK passade på att förlänga resan och fick chansen att upptäcka och uppleva en hel del annat, men träning var i fokus hela tiden.

– Vi var på plats sju dagar före och sju dagar efter seminariet, berättar Peter Andersson.

De kunde då anpassa sig till klimatet som var oerhört varmt och mentalt förbereda sig inför seminariet som hölls i Karate Kaikan på Okinawa.

– Vi fick äran att träna i organisationens olika respekterade Dojos (träningslokaler) i Okinawa och det var mycket inspirerande och lärorikt, berättar sensei Peter.

Klubbens medlemmar gjorde intryck på de gamla mästarna via mycket goda personliga prestationer.

– Vi fick ett mycket glädjande kvitto på att vi jobbar bra och rätt i vår Dojo hemma i Enköping, alla våra deltagare fick högsta betyg, berättar sensei Ilpo Aavisto.

Uttrycket ”Vikingarna från Sverige” fick en ny betydelse bland de andra deltagarna, berättar han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15