Hemmaåkare överlägsna vinnare

Mellansvenska Kartracingserien drog igång med första tävling på Enköpings Motorstadium. Det blev stora framgångar för hemma­åkarna.

  • Publicerad 14:23, 7 maj 2019

Hela gokarteliten fanns på plats och det var 136 startande i de olika klasserna.

Gustav Ryderdahl, som kör för SMK Västerås men bor i Enköping, började dagen med att vara snabbast på båda de officiella träningarna i klassen mini, Gustav var även snabbast på tidskörningen och fick därmed starta i pole position i de båda kvalheaten som han även vann.

Startade längst fram

Gustav startade på ruta ett i förfinalen, han tog starten direkt och behöll ledningen ända in i mål.

I finalen startade Gustav i första led, där tog han starten direkt och utökade hela tiden sin ledning varv för varv och körde hem årets andra finalvinst rätt så ohotad.

– Det känns riktigt skönt att se att vinsten i Rasbo förra helgen inte bara var en lyckoträff utan att vi kunde följa upp med en vinst nu direkt i MKR, det visar att vi har fått ihop allt på rätt plats med motorer och chassi, säger Gustav Ryderdahl.

Bästa resultatet

Axel Isaksson som kör för Enköpings MK körde in på en fin femteplats och gjorde sin bästa körning någonsin i mini klassen.

Tommy Johansson, EMK, körde in på tjugotredjeplatsen med klubbkompisen Ville Johansson på tjugofjärde.

William Eriksson Enköpings MK körde sin första tävling i Micro utan att vara debutant och han körde in på en riktigt fin femteplats.

Alexia Danielsson, Enköpings MK, började dagen med att vara snabbast och vinna tidskörningen och även heaten, men så blev det en krasch och Alexia blev tjugofyra.

Hampus Öhrn, EMK, visade riktigt fin fart rakt igenom hela dagen och var snabbast på tidskvalet i sin grupp, Hampus körde sedan riktigt fint hela dagen.

Han vann förfinalen och fick därmed starta i pole till finalen.

Där knep han starten och åkte ifrån sina konkurrenter med ett tiotal kartlängder som han sedan behöll ända in i mål.

Första segern

Det här var Hampus första seger så det var en riktigt nöjd och glad Hampus som tog målflaggan.

EMK:arna Jacob Danielsson och Andreas Harlin fick bryta.

Cezary Blawat, EMK, var snabbast genom hela dagen med vinster i alla kval och förfinal i klassen DD2. Ingen var i närheten av Cezary och han vann finalen enkelt.

I Kz2 klassen blev det en tredjeplats för Daniel Sjöberg, EMK, och klubbkompisen Kristian Lundgren kom fyra.

Jonas sprang mellan Sälen och Mora

Sport Att cykla nio mil kan vara jobbigt, att skida lika långt är nog värre. Hur är det att springa de nio milen? Vi ringde upp Enköpingsbon Jonas Hermanson för att höra efter.onsdag 21/8 10:49