TILLBAKA. Efter en tuff försäsong med Vita Hästen, som slutade i att han ratades, gjorde Fredrik Falk 1–0, 5.34 in i första perioden. Foto: Jonny Andersson

Hemvändare gjorde mål direkt

Väsby vann utan att övertyga dagens träningsmatch mot Lindlöven med 3–1 och samtliga mål gjordes under första halvan av matchen. Begivenheten var Fredrik Falks återkomst.

  • Publicerad 19:30, 8 sep 2019

Om någon med ett visst mått av Vilda Väsby-hjärta mot förmodan hade missat att Fredrik Falk kommit tillbaka för en tredje vända i klubben, var han inte sen att själv berätta i handling.

Hans allra första byte slutade på botbänken och i sjätte minuten gjorde han 1–0 med ett direktskott på Eric Winberghs strålande passning.

– Roligt, bra för självförtroendet, säger "Falken" med brett leende, men konstaterar samtidigt att han kom ut lite väl tufft i första bytet.

Såklart är det tveeggat att se #5 tillbaka i grönvitt. Många hade unnat 23-åringen ett allsvenskt kontrakt med Vita Hästen. 2017/18 skulle han bli en stjärnback i Nybro, men det stupade på sjukdom och stukad kom han då tillbaka men var sig inte lik.

Fick lämna förra veckan

I fjol gjorde han 23 poäng och var den offensivt spelskicklige Väsbybacken igen. Vilket väckte Norrköpingsklubbens intresse. Under försäsongen har han haft ett så kallat try out-kontrakt. Förra fredagen fick han dock beskedet att Hästen skulle satsa på andra killar.

– Hur det var. Ja, det är ju något jag jobbat för under hela försäsongen och det har känts bra. Men det är tränaren som bestämmer. Det tog två tre dagar att smälta. Men man kan inte lägga sig ner och dö.

Han hade några valmöjligheter. Väsby var slutligen ett lätt beslut, menar han.

– Jag vet vad jag får i Väsby och Väsby vet vad de får av mig. Det känns tryggt här och jag känner ju killarna.

Och de nya i truppen fick alltså en blixtsnabb presentation.

Vackert mål

Trots starten blev det aldrig någon struktur på den här matchen. Sett till att det var näst sista genrepet, inför premiären mot Visby Roma nästa söndag, var spelet förvånansvärt hafsigt och slafsig.

2–0 var ett undantag. Via ett strålande diagonalpass i mittzon kom Nick Hedemyr fri från blålinjen och han nyttjade sista millimetern till max. Hans handledsskott gick precis ovanför målvaktens vänstra axel/plock och in efter att pucken rammat kryssribban och rikoschetterat ner i isen innanför mållinjen.

Manfred Ehlers gjorde 3–0 i mittperiodens tionde minut. Ett fjärde Väsbymål låg på lut i slutskedet av perioden, i den tredje akten var det gästerna som bjöd på det offensiva. Och målvakten Edvin Olofsson var, i konkurrens med Eric Winberg, Väsbys främste aktör sett över 60 minuter.

FJÄRDE SÄSONGEN. Fredrik Falk vill se Väsby gå längre än till play off 1 i vinter. – Det var snöpligt att öka ut mot Forshaga, vi kan bättre. Foto: Jonny Andersson

Fler nyheter i Vi i Väsby

Effektivt Väsby vann klart

Nyheter Fyra mål på lika många minuter avgjorde Trots ett spel som hackade på en cylinder hämtade Vilda Väsby med sig tre poäng i bortamatchen mot ärkerivalerna Vallentuna BK. Nyckeln blev fyra minuter i slutet av första- och början av andra...söndag 26/1 19:40

Anna får pli på hundarna i Norrort

Nyheter "Det finns ingen manual" En del hundägare har problem med hundar som skäller, krafsar eller kissar inomhus. Men om det inte är något fysiskt fel på pälsklingen? Det är här Danderydsbon och hundtränaren Anna Ögren kommer in.fredag 24/1 15:26

Väsbys nya matbutik har frukt och grönt i bankvalv

Nyheter Nyöppnat på Centralvägen Frukt och grönt ligger i säkert förvar i nya butiken på Centralvägen i Väsby. Konstigt vore väl annars. Kylrummet var tidigare bankvalv.fredag 24/1 11:50
Stockholm Direkt