Herr och dam går samman i BSK

Det har funnits planer på det tidigare, men nu blir det av. Herr- och damsektionen i Bollstanäs SK går ihop och bildar en stor gemensam fotbollssektion.

  • Publicerad 12:00, 12 feb 2018

Ӏr alla
positiva
så går allt
att lösa

Redan samma år som BSK bildades, 1922, var herrfotboll en av de sektionerna (korgboll den andra). Fotboll för damer kom långt senare, enligt rapporter så sent som 1980. Herr och dam har varit två olika sektioner inom klubben i alla år.

Fram tills nu.

Dialogen kring att gå samman har funnits tidigare, men det dröjde till 2018 innan fusionen blir av. Den 22 januari klubbade årsmötet igenom att herr- och damsektionen i Bollstanäs SK fotboll blir en och samma.

– Det har pratats om det, men av olika anledningar har det inte kommit till skott tidigare. Nu är vi två aktiva styrelser som äntligen lyckats få till det, berättar Andrea Möllerberg som varit ordförande i herrsektionen och nu blir ordförande för den ”nya” sektionen.

Fotbollen i BSK får nu drygt 1 500 medlemmar, fördelat på cirka 1 100 spelare och 400 ledare. Att bli en stor så sektion har många fördelar.

– Föreningsverksamheten är tuff och beroende av individuella krafter. Tidigare har det krävts dubbla roller men nu kan flera personer göra mera saker. Vi kan nu jobba gemensamt med till exempel att få in mera intäkter. Målet är att allt ska fördelas ut jämnt, lika för alla, fortsätter Möllerberg.

Synergieffekterna är många, menar Möllerberg.

– Vi kan samverka mer och det blir både enklare och mer naturligt. Det blir skönt att vara flera som kan fånga upp de bollar som finns och fler som är med i dialogen. Alla är positiva och vi har nu en stor styrelse med mycket mål. 

I fotbollssektionen ska gemensamma ledarmöten snart kicka igång.

– Det är viktigt att få nya kontaktytor och det finns otroligt mycket kompetens bland ledarna. Många kan verkligen fotboll och många ledare är även ledare i yrket. Det gäller att ta till vara på detta.

– Det kommer bli väldigt bra detta, även om det såklart är mycket som ska jobbas fram. Är alla positiva så går allt att lösa.

En utmaning som BSK fotboll står inför är den eviga frågan kring faciliteter.

– Det är en stor utmaning. Väsby har en stor inflyttning och att alla ska få plats på planerna är det viktiga. Där ligger Väsby efter. Värst är det på vintrarna, vi har knappt tillgång till några hallar just nu. Vi hoppas kunna påverka mera för att bygga för fotbollen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vecka för krisberedskap

Nyheter Är du förberedd inför en krissituation? Om elen slutar fungera och du inte kan laga mat, använda mobiltelefonen eller betala med kort? Den kommande veckan är det den nationella Krisberedskapsveckan,...fredag 25/5 11:15