Foto: Anders Ekström

Herrarna fortsätter vinna – men damerna tappade och föll

Det var upplagt för dubbla segrar i Satelliten i lördags. Efter herrarnas klara 3–0 mot Habo såg det ut som att även damerna skulle vinna. Men trots 2–0-ledning föll SVK och förlorade för första gången 2019/20.

  • Publicerad 09:08, 11 nov 2019

Ingen sportintresserad har väl missat att Sollentuna VK:s seniorlag fått en smakstart på säsongen. Inför lördagens match ledde båda seniorlagen elitserien, vilket är unikt på denna nivån och man får nog leta länge i historieböckerna för att hitta då det hände senast.

SVK:s herr fortsatte sedan den fina trenden då de bekvämt slog Habo med 3–0 (25-19, 25-21, 25-21). Staffan Blomgren och Vladan Ceremidzic poängbäst med tolv vardera. Därmed leder herrarna alltjämt serien efter sex omgångar.

Tappade ledningen

Senare på dagen hade damerna en jättechans att fortsätta sin fina förlustfria svit. Och efter två set ledde hemmalaget med 2–0 – och såg ut att gå mot en ny trea. Madelene Gren var outstanding i matchen och gjorde hela 21 poäng.

Men därefter tappade de allt.

Lindesberg, med flera framstående importer i laget, kunde vända och vinna med 2–3. I skiljesetet blev det 13-15 till gästerna.

Det var damernas första förlust 2019/20 och Örebro har nu gått om och blivit ny serieledare. SVK ligger dock tvåa fortfarande.

På söndag väntar seriefinal mot Örebro borta. Herrarna åker till Säter på lördag.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Här firas en jul för alla i Sollentuna

Nyheter "Man behöver inte skrämmas eller dra sig för att komma" Julafton är inte bara Kalle Anka, mat och yviga barrträd. Det är även en helg då ensamheten blir påtaglig för många. Anna Runesson och Peter Holstad är två Sollentunabor som arbetar för att fler ska...fredag 6/12 16:30

Kvinna i 40-årsåldern misstänkt för grovt narkotikabrott

Nyheter "Det är elva häktade i samma ärende" säger åklagaren. En kvinna i 40-års åldern från Sollentuna har häktats för synnerligen grovt narkotikabrott. Elva personer misstänks i samma ärende, meddelar åklagaren.fredag 6/12 15:28

Arena Satelliten firar 10 år

Nyheter "Vi har strävat efter bästa möjliga aktivitetshuset för alla" På torsdagen bjöds det på bubbel och snittar på Arena Satelliten för att fira att ungdomshuset fyller tio år.fredag 6/12 14:47
Stockholm Direkt