Foto: Anders Ekström

Herrarna fortsätter vinna – men damerna tappade och föll

Det var upplagt för dubbla segrar i Satelliten i lördags. Efter herrarnas klara 3–0 mot Habo såg det ut som att även damerna skulle vinna. Men trots 2–0-ledning föll SVK och förlorade för första gången 2019/20.

  • Publicerad 09:08, 11 nov 2019

Ingen sportintresserad har väl missat att Sollentuna VK:s seniorlag fått en smakstart på säsongen. Inför lördagens match ledde båda seniorlagen elitserien, vilket är unikt på denna nivån och man får nog leta länge i historieböckerna för att hitta då det hände senast.

SVK:s herr fortsatte sedan den fina trenden då de bekvämt slog Habo med 3–0 (25-19, 25-21, 25-21). Staffan Blomgren och Vladan Ceremidzic poängbäst med tolv vardera. Därmed leder herrarna alltjämt serien efter sex omgångar.

Tappade ledningen

Senare på dagen hade damerna en jättechans att fortsätta sin fina förlustfria svit. Och efter två set ledde hemmalaget med 2–0 – och såg ut att gå mot en ny trea. Madelene Gren var outstanding i matchen och gjorde hela 21 poäng.

Men därefter tappade de allt.

Lindesberg, med flera framstående importer i laget, kunde vända och vinna med 2–3. I skiljesetet blev det 13-15 till gästerna.

Det var damernas första förlust 2019/20 och Örebro har nu gått om och blivit ny serieledare. SVK ligger dock tvåa fortfarande.

På söndag väntar seriefinal mot Örebro borta. Herrarna åker till Säter på lördag.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

GUIDE: Här hittar du badplatserna i Norrort

Nyheter ✔Vattenkvalitet ✔Faciliteter ✔Parkering Saknar du playan nu när det rekommenderas att resa mindre? Misströsta inte, det finns gott om badmöjligheter på hemmaplan också. Här listar vi stränderna i Norrort.fredag 3/7 13:15

Byggstart för nya mässområdet nästa år

Nyheter "Efter många års planering kan vi nu äntligen sätta spaden i jorden" Den omstridda detaljplanen för gamla mässområdet har nu vunnit laga kraft. Exploatering av området väntas påbörjas under 2021.fredag 3/7 11:31

Bibblan tipsar: Sollentunaförfattare till sommarens läsning

Nyheter "Det är bra att passa på under sommaren" Bibliotekarien Ofelia Graah-Hagelbäck tipsar om böcker skrivna av Sollentunabor som passar bra i hängmattan under sommaren.onsdag 1/7 11:30
Stockholm Direkt