Foto: Anders Ekström

Herrlaget fortsätter att vinna – damerna tog en pinne av EVS

Sollentunas herrlag fortsätter att gå starkt i elitserien och vann för sjunde matchen i rad. Samma dag var damerna nära att ta alla poängen mot toppkonkurrenten Engelholm.

  • Publicerad 10:35, 2 dec 2019

Staffan Blomgren. Foto: Anders Ekström

SVK herr är som en maskin just nu. På lördagen kom sjunde raka segern då Lund besegrades hemma i Satelliten med klara 3–0 i set.

Det första setet blev rätt jämnt (25-20) medan det blev utklassning i andra (25-8). I tredje fastställde Sollentuna slutresultatet till 3–0 efter 25-18.

Bästa poängplockare blev bröderna Blomgren, Staffan och Peter, som gjorde 15 respektive 12 poäng i segermatchen.

SVK leder serien efter nio omgångar, en pinne för Hylte/Halmstad som har en match mindre spelad. På söndag väntar fyran Örkelljunga borta.

Damerna nära segern

Senare samma dag gjorde damerna en fin insats mot toppkonkurrenten Engelholm. Efter 25-13 och 27-25 i första respektive tredje set hade damlaget slagläge inför sluttampen. Men efter supertighta 24-26 kvitterade skånskorna – och vann sedan även skiljeset med 6-15.

Trots "tappet" var den vunna poängen en stark poäng och Sollentuna visar återigen att de kan störa de två topplagen i elitserien (Engelholm och Örebro).

Bästa poängplockare i hemmalaget blev Madelene Green (14) och Stina Lindstam (13).

Efter nio matcher ligger damerna trea. På lördag väntar Värnamo borta.

Stina Lindstam Foto: Anders Ekström

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Sollentuna volleyboll tog efterlängtat guld

Nyheter "Det är det största som hänt i min karriär" Sollentuna volleybollklubb är 2020 års Grand prix-mästare och når sin största framgång på 22 år. Under söndagen tog herrarna guld mot Örkelljunga med tre raka vinster.tisdag 21/1 11:37

Här öppnar Norrorts första gamingcenter

Nyheter "Du lämnar frugan eller mannen när du shoppar" I veckan öppnar det första gamingcentret i Norrort. Med plats i Täby centrum hoppas ägarna kunna locka ännu fler till spelvärlden.måndag 20/1 17:02

Flera tidiga vårtecken har kommit till Sollentuna

Nyheter "Det är alldeles för tidigt" En bild på ett blommande körsbärsträd i Tors backe skapar diskussioner på sociala medier. Den milda vintern har lett till att flera vårtecken redan börjat komma fram i Sollentuna.fredag 17/1 16:30
Stockholm Direkt