Foto: Anders Ekström

Herrlaget fortsätter att vinna – damerna tog en pinne av EVS

Sollentunas herrlag fortsätter att gå starkt i elitserien och vann för sjunde matchen i rad. Samma dag var damerna nära att ta alla poängen mot toppkonkurrenten Engelholm.

  • Publicerad 10:35, 2 dec 2019

Staffan Blomgren. Foto: Anders Ekström

SVK herr är som en maskin just nu. På lördagen kom sjunde raka segern då Lund besegrades hemma i Satelliten med klara 3–0 i set.

Det första setet blev rätt jämnt (25-20) medan det blev utklassning i andra (25-8). I tredje fastställde Sollentuna slutresultatet till 3–0 efter 25-18.

Bästa poängplockare blev bröderna Blomgren, Staffan och Peter, som gjorde 15 respektive 12 poäng i segermatchen.

SVK leder serien efter nio omgångar, en pinne för Hylte/Halmstad som har en match mindre spelad. På söndag väntar fyran Örkelljunga borta.

Damerna nära segern

Senare samma dag gjorde damerna en fin insats mot toppkonkurrenten Engelholm. Efter 25-13 och 27-25 i första respektive tredje set hade damlaget slagläge inför sluttampen. Men efter supertighta 24-26 kvitterade skånskorna – och vann sedan även skiljeset med 6-15.

Trots "tappet" var den vunna poängen en stark poäng och Sollentuna visar återigen att de kan störa de två topplagen i elitserien (Engelholm och Örebro).

Bästa poängplockare i hemmalaget blev Madelene Green (14) och Stina Lindstam (13).

Efter nio matcher ligger damerna trea. På lördag väntar Värnamo borta.

Stina Lindstam Foto: Anders Ekström

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Anna får pli på hundarna i Norrort

Nyheter "Det finns ingen manual" En del hundägare har problem med hundar som skäller, krafsar eller kissar inomhus. Men om det inte är något fysiskt fel på pälsklingen? Det är här Danderydsbon och hundtränaren Anna Ögren kommer in.fredag 24/1 15:26

Så vill partierna använda Sollentunas välfärdsmiljoner

Nyheter ✓Trygghet ✓Psykisk ohälsa ✓Tilläggsbudget Sollentuna kommun kan få ett extra tillskott av de så kallade välfärdsmiljarderna som riksdagspartierna förhandlar om i vårändringsbudgeten. Så här vill partierna i Sollentuna fördela miljonerna.torsdag 23/1 16:57

Två bilar i brand i Sollentuna i natt

Nyheter Stod vid närheten av en industribyggnad En anmälan om skadegörelse har upprättats efter att två bilar brunnit i närheten av en industribyggnad i Edsberg.torsdag 23/1 9:25
Stockholm Direkt