Hett derby inleder säsongen 2018/19

På lördagen drar Väsby IK igång säsongen med en minicup i Järfälla. En het derbydrabbning med rivalen Sollentuna HC blir den första värdemätaren för hösten. Om VIK vinner kan en annan rival vänta på söndagen.

  • Publicerad 17:00, 17 aug 2018

Alla kommer få chansen att visa upp sig och det kommer att rullas en del

Det blir till stora delar ett helt nytt Väsby som tar sig an hockeyettan-säsongen 2018/19. Kuggar som Jakob Lundin, Robin Karlsson, Joel Östman och Felix Fjällkeborn har lämnat.

Istället har ledningen, med sportchef Tärnström i spetsen, sytt ihop en ny trupp där man kan räkna in hela 15 nyförvärv.

Sedan tidigt i våras har Väsby IK:s a-lagsgrabbar tränat inför vad som komma skall. Och nu i helgen är det dags att börja visa att träningen gett resultat. I Järfälla ishall spelas det, med start imorgon lördag, en minicup med fyra lag. Järfälla (div. 2) och Vallentuna möter varandra i en semi, medan Väsby tar sig an Sollentuna i den andra.

Vinnarna respektive förlorarna möter sedan varandra dagen efter.

– Jag tycker det känns bra i truppen inför helgen, säger sportchefen Tom Tärnström. Överlag är det skadefritt, men vi vilar tre spelare som en försiktighetsåtgärd.

Det handlar om spelarna Manfred Ehlers, Elliot Lorraine samt Razmuz Wazin Engback. Samtliga nyförvärv. I övrigt kommer truppen att luftas friskt.

– Alla kommer få chansen att visa upp sig och det kommer att rullas en del. Det känns fantastiskt att spela match igen, man har ju väntat sedan april på det.

Vad hoppas du får se i helgen?

– Det är ju fortfarande tidigt så spelet lär inte sitta 100 än, dessutom lär det komma en del grodor från spelarna. Så är det alltid de första matcherna, innan allt sitter. Man får ha lite överseende att allting inte funkar helt än.

Vad säger du om motståndet?

– De har varit på is en vecka längre än oss, och det är skillnad så här i början efter ett långt uppehåll. Dessutom är deras lag mer intakta sedan 2017/18 än vad vi är, så de är ju lite längre i sin spelprocess. Men det är bara att jobba på.

Lördagens match mot SHC börjar 12:00. Om Väsby vinner spelar de mot vinnaren mellan Järfälla/Vallentuna klockan 16:00 på söndagen, förlorar VIK spelar de klockan 12.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Slagsmål utanför Messingen - en person förd till sjukhus

Nyheter Ett 50-tal ungdomar inblandade i bråk i centrala Väsby En person fick föras till sjukhus efter ett större slagsmål på fredagseftermiddagen utanför Messingen i centrala Väsby. Ett 50-tal ungdomar var inblandade i bråket och polisen hade sex patruller på...fredag 22/2 16:58

Värmlänningar väntar för Väsby i playoff

Sport Väsby IK valde Forshaga Med start på tisdag, den 26 februari, spelar Vilda Väsby playoff 1 mot Forshaga.torsdag 21/2 11:30