Hett derby inleder säsongen 2018/19

På lördagen drar Väsby IK igång säsongen med en minicup i Järfälla. En het derbydrabbning med rivalen Sollentuna HC blir den första värdemätaren för hösten. Om VIK vinner kan en annan rival vänta på söndagen.

  • Publicerad 17:00, 17 aug 2018

Alla kommer få chansen att visa upp sig och det kommer att rullas en del

Det blir till stora delar ett helt nytt Väsby som tar sig an hockeyettan-säsongen 2018/19. Kuggar som Jakob Lundin, Robin Karlsson, Joel Östman och Felix Fjällkeborn har lämnat.

Istället har ledningen, med sportchef Tärnström i spetsen, sytt ihop en ny trupp där man kan räkna in hela 15 nyförvärv.

Sedan tidigt i våras har Väsby IK:s a-lagsgrabbar tränat inför vad som komma skall. Och nu i helgen är det dags att börja visa att träningen gett resultat. I Järfälla ishall spelas det, med start imorgon lördag, en minicup med fyra lag. Järfälla (div. 2) och Vallentuna möter varandra i en semi, medan Väsby tar sig an Sollentuna i den andra.

Vinnarna respektive förlorarna möter sedan varandra dagen efter.

– Jag tycker det känns bra i truppen inför helgen, säger sportchefen Tom Tärnström. Överlag är det skadefritt, men vi vilar tre spelare som en försiktighetsåtgärd.

Det handlar om spelarna Manfred Ehlers, Elliot Lorraine samt Razmuz Wazin Engback. Samtliga nyförvärv. I övrigt kommer truppen att luftas friskt.

– Alla kommer få chansen att visa upp sig och det kommer att rullas en del. Det känns fantastiskt att spela match igen, man har ju väntat sedan april på det.

Vad hoppas du får se i helgen?

– Det är ju fortfarande tidigt så spelet lär inte sitta 100 än, dessutom lär det komma en del grodor från spelarna. Så är det alltid de första matcherna, innan allt sitter. Man får ha lite överseende att allting inte funkar helt än.

Vad säger du om motståndet?

– De har varit på is en vecka längre än oss, och det är skillnad så här i början efter ett långt uppehåll. Dessutom är deras lag mer intakta sedan 2017/18 än vad vi är, så de är ju lite längre i sin spelprocess. Men det är bara att jobba på.

Lördagens match mot SHC börjar 12:00. Om Väsby vinner spelar de mot vinnaren mellan Järfälla/Vallentuna klockan 16:00 på söndagen, förlorar VIK spelar de klockan 12.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Stulet gravpynt troligen bortstädat

Nyheter När Birgitta Edwards besökte dotterns grav i Fresta var dekorationerna hon lagt där vid sitt tidigare besök försvunna. – Det är så skamligt att stjäla till och med på en kyrkogård, säger hon. Men...tisdag 18/9 7:15

Notan växer för Förbifart Stockholm

Nyheter Jätteprojektet Förbifart Stockholm som ska flytta ner E4 under stan blir dyrare än väntat.måndag 17/9 12:25

BSK körde över seriejumbon fullständigt

Sport BSK:s damer är fortsatt överlägsna i seriespelet. På lördagen körde damerna fullständigt över jumbon Bälinge med hela 16-0 (8-0). Josefin Jarstad och Louise Lillbäck blev båda femmålskyttar.måndag 17/9 9:00