Christoffer Bridholm Foto: Bengt Jörnåker

HIK förnedrade Gustavsberg – Bridholm niomålsskytt

Helenelunds IK hade stor lekstuga på söndagen. Bandygänget förnedrade Gustavsbergs U med hela 25-2 – vilket troligtvis är den största HIK-segern i modern tid.

  • Publicerad 10:00, 4 dec 2017

Man får gå tillbaka till början på 00-talet för att hitta ett liknande resultat för HIK A. Då slog Helenelund bland annat Tillberga med 22-2 och Hälleforsnäs med 20-0. Det sistnämnda resultatet nämndes för övrigt i TV4-sportens dåvarande ”kanon- och kalkonlista”.

På söndagen var det dags för nya rekord i modern tid. Ett ungt och svagt Gustavsbergs U, GIF:s b-lag, fick sig en riktig lektion av ett rejält tänt hemmalag.

Visserligen hade deras a-lag match samtidigt, men hela auran kring laget andades förlust. Uppgivet och slött, helt utan geist. Efter två minuter gjorde Daniel Mökander 1-0 och redan då hängde gästerna från Värmdö med huvudena.

Vid halvlekens slut stod det 14-0 på resultattavlan. Det var stor klasskillnad mellan lagen och Gustavsberg gav tidigt upp.

HIK fortsatte att pumpa på framåt och det var ”spel mot ett mål” i hela andra med. Förutom massor med mål fick de 65 åskådarna även se flera fina kombinationer som resulterade i läckra påsar bakom en uppgiven Niclas Eidensjö i bortamålet. Speciellt 22-0-målet då Timmy Härdin och Bridholm läckert spelade sig igenom – och avslutade anfallet snyggt.

Det var en match helt utan, för dagen, värdigt motstånd. HIK gjorde processen kort med gästerna. Christoffer Bridholm hade total lekstuga och gjorde nio mål och fyra assist. Joel Portinsson dängde in fem påsar, medan Gustav Jörnåker och Daniel Mökander gjorde fyra var. Målskillnaden bättrades på rejält i storsegern som slutade 25-2 (!).

Alla de 13 HIK-spelarna, utom en, gjorde poäng i storsegern. Men faktiskt bara sex olika målskyttar.

Helenelund har tagit fem poäng på de fem inledande matcherna och ligger trea i division 1 östra. På söndag väntar SIF Norrtelje borta.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

MP: Grönt ljus för fler busskörfält

Nyheter Ännu ett oppositionsparti i landstinget höjer rösten till förmån för SL:s bussförare. Att slippa kolla biljetter och ha tillgång till fler körfält är deras bud för att förbättra arbetsmiljön.torsdag 19/7 14:27

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26