HIK förstärker offensiven – Rutinerad striker klar

HIK har på försäsongen förstärkt på alla positioner utom i anfallet. Fram tills nu. Anfallaren Jonathan Kuusela, 28, har nyligen skrivit på för bandyklubben och blir en viktig pusselbit i offensiven.

  • Publicerad 14:20, 2 okt 2019

Jag trivs som målskytt och anfallare och hoppas kunna prestera bra när jag kommit in i min roll och spelet.

Efter förra säsongen blev det ett tapp på spelare då ett gäng bytte klubb och några troligen lägger ner. Därför har en hel del nya spelare värvats till Helenelund. Under våren och hösten har sex spelare tillkommit utifrån och två internt från klubben (P16, B-laget).

Ingen av dessa spelare har dock varit anfallare och minst ett hål har funnits att fylla där.

Därför har det varit av hög prioritet under hösten. Och nu står det klart att rutinerade strikern Jonathan Kuusela ansluter.

– Det känns bra att komma hit. HIK har alltid känts som en förening som är stabil och satsar, berättar Jonathan och minns flera möten med Lunden:

– Jag har mött dom flera gånger och HIK är alltid jobbiga att möta. Man kunde aldrig slappna av en minut.

Ursprungligen kommer han från Grängesberg, Dalarna, men är mest känd i den östra serien för sina säsonger i Norrtelje/SIF Norrtelje. När Nisse Karlsson basade över rospiggarna flyttade Kuusela ner till Roslagen och hoppade direkt in i ett allsvenskt kval för drygt sju år sedan.

Spelat i Norge

Därefter har det även blivit spel i Uppsala Bois, UNIK och en säsong i norska Sarpsborg. Förra säsongen spelade han bara julen hemma i Grängesberg och sluttampen i SIF Norrtelje.

HIK får in en mångsidig forward med fint skott.

– Jag trivs som målskytt och anfallare och hoppas kunna prestera bra när jag kommit in i min roll och spelet.

Vilka är dina bästa egenskaper?

– Hyfsat skott skulle jag säga. Bra på rören, god grundfart och smart. Jag kan även spela ytterhalv.

Hur ser ett typiskt Kuusela-mål ut?

– Hm… Friläge efter flipp tror jag. Och en del skott utifrån.

Kuusela hoppas nu kunna bidra på att få fart på offensiven.

– Jag hoppas att vi vinner mycket och det går bra för laget. Det känns som det kan gå bra i vinter. ”Deffen” var ju riktigt stark 2018/19 men offensiven finns det mer att få ut av har jag fått höra. Det hoppas jag kunna hjälpa till med.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Fem dömda för inbrott i norra Stockholm

Nyheter Åklagare: Positivt att vi lyckats bryta en inbrottstrend Fyra män och en kvinna har dömts till fängelse och skyddstillsyn för 18 inbrott i bostäder i norra Stockholm.måndag 17/2 15:37

Så vill Sollentunahem använda sina lokaler

Nyheter "Det finns inget motstånd till att släppa in föreningar" Flera lokaler står oanvända på Malmvägen - samtidigt som föreningar har svårt att hitta lokaler. Sollentunahems vd menar att många av lokalerna inte är anpassade för föreningar.fredag 14/2 16:00

Häktesprästen: Livet är sällan svartvitt

Nyheter Hos Maria får intagna prata om sitt mörker Varje dag när häktesprästen Maria kommer till jobbet möter hon människor som är misstänkta för brott som mord, misshandel eller våldtäkt. Hennes uppgift är att stötta dessa människor genom samtal....fredag 14/2 16:00
Stockholm Direkt