Laddad. William Hansson har vässat formen inför Trofeo Topolino. Foto: Jeff Books

Historisk åkare taggad på ungdoms-VM

Nu i helgen åker Mask-åkaren William Hansson alpina ungdoms-VM i helgen. Och han har gjort sig redo.

  • Publicerad 13:44, 8 mar 2017

Jag har tränat med mycket bra skidåkare och det har varit bra sparring.

William Hansson, 16, blev historisk när han som första manliga Mask-åkare kvalificerade sig till Trofeo Topolino eller inofficiella VM för ungdomar.

I konkurrens med 40 utvalda killar från hela Sverige vann Mask-åkaren Svenska skidförbundets uttagningstävling i slalom.

I och med vinsten blev William Hansson direktkvalificerad till Trofeo Topolino som körs i italienska Folgaria nu i helgen.

– Det ska bli otroligt kul att tävla i Trofeo Topolino, säger Hansson.

Tränat hårt

Han deltar i både slalom och storslalom och under sportlovet har han tränat hårt för att komma till tävlingen i bästa form.

– Under sportlovet har jag tränat hårt! Jag har tränat med mycket bra skidåkare och det har varit bra sparring, säger han.

Trofeo Topolino är en tävling som tidigare vunnits av världsstjärnor som bland annat Henrik Kristoffersen och Michaela Shiffrin och William Hansson har en god känsla inför tävlingen.

”Känns jättebra”

– Jag tycker att båda grenarna känns jättebra och jag känner mig i bra form och jag tror att mina chanser är jättestora i båda grenarna, säger han.

Oavsett hur det går i Trofeo Topolino har den unge talangen klart för sig vad han vill med sin karriär i framtiden.

– Jag siktar på att vara med i nästa junior-VM och få en plats i juniorlandslaget och sedan få vara med och tävla i världscupen, avslutar han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Suveräna serieledare tar sommaruppehåll

Sport Efter halva serien spelad är Ekerös fotbollsdamer i överlägsen serieledning. – Vi är inne i ett flow just nu, säger tränaren Henrik Nilsson.onsdag 20/6 9:16

Guldjubel för Mälarö SOK

Sport Det bjöds på flera fina resultat när Mälarö SOK arrangerade Mälaröspelen på Träkvistavallen i helgentorsdag 31/5 10:35

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter