Populärt. Tjejhockeyn växer i de yngre åldrarna på Mälaröarna. Foto: Johan Älgekrans

Hockey lockar fler Mälarötjejer

Allt fler tjejer börjar spela ishockey på Mälaröarna. Spelarlån mellan klubbar ska säkra en fortsättning längre upp i åldrarna.

  • Publicerad 13:51, 4 okt 2018

Det roliga med vår verksamhet är att vi har haft en magnifik tillväxt – främst bland de yngre.

Intresset bland unga tjejer som vill börja spela ishockey växer på Mälaröarna. Det är främst i de yngre åldersgrupperna som tillökningen är stor.

– Det roliga med vår verksamhet är att vi har haft en magnifik tillväxt – främst bland de yngre. I år så har vi i Ekerö/Skå anmält två lag för seriespel i flickor B och ett lag för spel på helplan för flickor A, säger managern Maria Andersson.

Tjejerna tränas av Fredrik Wikman och Patrick Wass som själva spelat och tränat ishockey på hög nivå och ger tjejerna bra förutsättningar att utvecklas. I Ekerö har tjejhockeyn varit igång i flera år på ungdomssidan men på senare tid har även Skå kommit igång, vilket är glädjande när lagen nu slås ihop.

Dialog mellan klubbarna

– Vi är extra glada för att Skå också startade upp tjejhockeyn. Vi hade en dialog redan förra terminen om hur vi kan hjälpa varandra och hur vi kan växa tillsammans. Det känns som att Ekerö och Skå har gjort ett riktigt fint arbete med att växa inom tjejhockeyn, säger Maria Andersson.

I de äldre årskullarna är det dock lite glesare med spelare. Tjejhockeyn främjar därför lån och utbyte mellan klubbar för att kunna få ihop tillräckligt med spelare för spel på helplan.

– För att möjliggöra spel på helplan med flickor A så lånar vi spelare från Göta/Traneberg. Vi lånar också ut spelare till bland annat Värmdö som blev mycket tacksamma när tre starka tjejer stärkte upp deras lag, säger Maria Andersson och fortsätter:

– Genom att skapa lag för de äldre spelarna så hoppas vi att vi inte tappar de spelarna som annars går till en större klubb eller slutar helt med hockeyn när man väljer att sluta spela med jämnåriga killar, säger Andersson.

Första hemmamatchen i Vikingahallen för Flickor A helplan är den 20 oktober medan Flickor B har hemmapremiär den 17 november. På seniornivå finns sedan tidigare även Skå Mammuts och Ekerö Cougars som fortfarande kör i separata lag. Första derbyt mellan lagen sker den 14 oktober i Vikingahallen.

Framgångar för golfjuniorer

Sport Två av Mälarö GK Skytteholms ungdomar visade framfötterna förra helgen. Bland annat kom Erik Rengardt tvåa i en stor tävling.onsdag 19/6 1:15