Efterfrågat. Runt 15 tjejer kom när laget Ladyvets invigdes på IP förra helgen. Foto: Privat

Hockeymammor startar eget damlag i Vallentuna

Vallentuna får ett nytt damlag i hockey – LadyVets. Laget är ett veterandamlag för nybörjare och förra veckan var det invigning i ishallen på Vallentuna IP.

  • Publicerad 11:46, 21 okt 2019

Det är ett gäng nyfikna mammor som startat laget.

– Ingen av oss har spelat hockey tidigare. Vi tyckte det skulle vara en kul grej att lära oss åka skridskor och spela hockey och så kan vi hänga i ishallen med våra barn, säger Monica Heyder, en av initiativtagarna.

För att vara med på matcher behöver man vara 18 år eller äldre. Just nu söker initiativtagarna en som kan vara fast tränare.

När laget premiärtränade i Vallentuna ishall förra måndagen kom runt 15 personer.

– Några hade aldrig stått på isen förut, säger Monica Heyder.
 

Läckraste bönan från Brottby

Nyheter Här har den odlats i generationer Bönan Brottby har fått erkännande som bevarandesort. Det betyder att den anses vara av stort kulturhistoriskt värde med lokala smaker. Nu öppnas dörren för den kommersiella marknaden.fredag 27/3 17:12

Peter, 16, mördades – så vill de närstående hedra hans minne

Nyheter ”Jag kan beskriva honom med ett ord – snäll.” Mordet på 16-åriga Peter Plax skakade hela Sverige. Nu vill Peters familj och vänner hedra sonen, klasskompisen, pianisten och basketkillen så att människor kan minnas allt det han var i stället för...fredag 27/3 16:34
Stockholm Direkt