Hockeypremiären i SHL närmar sig

I helgen drar SHL igång och vi har lyssnat med grabbarna från Mälaröarna hur läget är inför premiären.

  • Publicerad 10:47, 11 sep 2017

Jag tror vi har en jättespännande säsong framför oss.

Joakim Nygård, Färjestad

Joakim Nygård, 24, gjorde sin bästa säsong både spel- och poängmässigt förra året.

Han noterades för 29 poäng på 52 matcher och bildade en fruktad kedja tillsammans med Johan Ryno och Alexander Johansson som ledde laget till slutspel där det blev stopp i kvartsfinalen mot blivande mästarna HV71.

Den här säsongen blir det enligt Nygård ett fartfyllt Färjestad som siktar på att gå långt.

– Det ser riktigt intressant ut, vi har riktigt mycket fart i laget i år med många unga kvicka spelare. Så får vi bara till det så tror jag vi kan gå långt den här säsongen, säger han.

Nästa helg är det premiär för Färjestad som tar emot Linköping på hemmaplan och formen i laget är på uppåtgående enligt Nygård.

– Jag tycker vi har spelat bättre och bättre. Vi var på en liten mini-turnering nu precis, i Italien, som vi vann. Men vi har såklart en hel del saker kvar att jobba med.

Har du några personliga mål med säsongen?

– Jag hade en riktigt bra säsong förra året, jag vill fortsätta bygga vidare på det och ta ännu större ansvar och producera mer framåt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hockeyveteraner klättar uppåt

Sport Skås +35-lag i ishockey har tagit en plats i Elitserien nästa säsong.torsdag 19/4 16:30

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter