Hemma bäst. Jonatan Berggren njuter av att vara hemma i Enköping. Foto: foto: Daniel Sjöberg

Hockeytalangen som gillar att komma hem

En lång säsong är över. Då njuter hockeytalangen Jonatan Berggren, 17, av att vara hemma i Enköping igen.

  • Publicerad 08:07, 21 apr 2017

Planet från Ryssland landade på tisdagsförmiddagen. Några timmar senare stod Jonatan Berggren på bekant mark utanför Bachohallen och talade om ännu en turneringsseger med landslaget.

– Vi vann alla matcher förutom den mot Ryssland. Där förlorade vi i sudden, men vi behövde bara ta det till sudden för att vinna turneringen så det var väl ingen större förlust att torska på övertid där. Landslagsmässigt har det varit ett strålande år. Tre turneringar, tre triumfer. Med klubblaget Skellefteå AIK gick det tyngre, men inte för den före detta ESK-talangen.

Inte som planerat

– Det gick väl inte som planerat med laget. Vi åkte ut för tidigt, men personligen har det gått bra. Jag hade det lite tungt med poängproduktionen innan jul, men sedan släppte det.

Något som gav honom utmärkelsen Årets Forward i J18 Elit. Nu laddar han inför nästa säsong

– Jag är här i Enköping till på lördag och sedan börjar vi med sommarfysen i Skellefteå.

– Det är skönt att komma hem och träffa alla. Snacka lite gamla minnen och sådant.

Målet med säsongen?

– Det är väl att spela med J20 och sedan skulle det vara ett plus om man fick träna med A-laget eller kanske spela något. Förhoppningsvis blir det så. De är riktigt bra, A-laget.

Vad händer i sommar?

– Det vet jag inte, men det blir väl att jag kommer hem. Förut när man bodde här så ville man kanske utomlands, men nu vill man bara vara här.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15