Serieseger. Skås +35-lag efter 10-2 segern mot SDE i säsongens sista match. Foto: Bengt Angerfelt

Hockeyveteraner klättar uppåt

Skås +35-lag i ishockey har tagit en plats i Elitserien nästa säsong.

  • Publicerad 16:30, 19 apr 2018

Lagen i Elitserien tränar betydligt mer än vad vi gör så vi skulle behöva köra lite mer om vi ska göra oss själva rättvisa i Elitserien.

Skås +35-lag består till stora delar av det lag som kvalade till hockeyallsvenskan år 2000. För ett par år sedan beslutade de sig för att snöra på sig skridskorna igen.

– Vi hade en härlig sammanhållning där de flesta av spelarna kom från Mälaröarna och hade spelat ihop sedan barnsben. Det är väldigt kul att grabbarna är samlade igen och beslutade sig för att bilda ett lag i +35-serien, säger tränaren Lennart Älgekrans som även var tränare för laget år 2000.

Skå fick börja i division 2 och har nu på kort tid avancerat sig upp i seriesystemen. I år gick laget obesegrade genom division 1 och säkrade därmed en plats i Elitserien.

– Vi hade ett väldigt puckskickligt lag på den tiden där alla tänkte hockey på samma sätt och vårdade pucken inom laget och det gör vi fortfarande, det är som om tiden stått stilla, säger Lennart Älgekrans.

Har inte bestämt sig

Huruvida Skå ska ta platsen i Elitserien är inte helt klart ännu.

– Vi får snacka ihop oss i laget om hur vi ska göra. Lagen i Elitserien tränar betydligt mer än vad vi gör så vi skulle behöva köra lite mer om vi ska göra oss själva rättvisa i Elitserien. Samtidigt som vi har så pass bra spelare så vi säkert skulle klara oss bra ändå. Viktigast är att inga slutar för att det blir för tufft, och att vi träffas och har kul, sen vilken serie det blir i får vi se framöver, avslutar Älgekrans.

Framgång för B-laget

Ett annat Skålag som haft en lyckad hockeysäsong är Skås B-lag i division 5. Det är precis som +35-laget ett gäng hockeygrabbar som inte vill släppa hockeyn helt efter avslutad karriär. Laget som tidigare år krigat i den nedre delen av tabellen tog i år en fin tredjeplats.

– Årets framgång är ett resultat av att vi haft gott om spelare på träningarna och oftast fullt lag till matcherna, säger lagledaren Bengt Angerfelt.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Mirjam Björklund siktar uppåt

Sport Mirjam Björklund har blivit uttagen till Fed Cup och siktar på att klättra på världsrankingen under 2019.torsdag 10/1 11:14