Holmgren nöjd med silvermedaljen

Marcus Holmgren, 42, tog en silvermedalj under EM i bänkpress förra helgen.

  • Publicerad 11:24, 26 okt 2017

Det var oerhört varmt i lokalen och alla svettades massor.

Förra helgen var det EM i bänkpress i spanska La Manga. I klassen Master1 -74 kilo tävlade Marcus Holmgren från Ekerö som inför tävlingen valde att gå upp en viktklass.

– Jag har valt att gå upp en viktklass från 66 kilo till 74 kilo under året. Delvis på grund av att jag ökat min muskelmassa på kroppen och att viktnedgången inför invägningen började påverka min styrka och koordinationsförmåga för mycket, säger han och fortsätter:

– Sedan hade jag även lite otur och bröt ett lårben förra året när jag körde Enduro. Då fick jag en märgspik insatt i mitt ben. Den väger 220 gram och det gör det ytterligare lite svårare att pressa ned vikten, säger Marcus Holmgren.

Det var inte bara den nya viktklassen som gjorde Holmgren osäker på var han stod. Missar i tidigare tävlingar under året gjorde att självförtroendet inte var på topp inför EM.

– På både VM och SM i år bommade jag alla mina lyft och fick inget resultat i klass 66 kilo, så mitt självförtroende var naggat i kanten och jag var väldigt nervös inför denna tävling, säger han.

I tävlingslokalen i La Manga var det väldigt varmt vilket gjorde det svårt för flera av deltagarna.

– Det var oerhört varmt i lokalen och alla svettades massor. Jag justerade min begärda ingångsvikt lite efter det, eftersom jag misstänkte att det kanske fanns en chans att någon av mina konkurrenter skulle missbedöma värmen och bomma ut sig, säger Holmgren.

Miss i första

Trots det missade Holmgren sitt första lyft.

– Jag missade trots det mitt första lyft och det gjorde även halva gruppen. Så när jag sedan fick upp 172,5 kilo i anda omgången blev jag oerhört lättad, säger han.

Flera av motståndarna fortsatte att missa sina lyft och inför tredje och sista omgången låg Holmgren på silverplats.

– Jag gjorde mig beredd att begära 197,5 kilo som skulle betyda guld, men då en fransman oväntat tog över min silverplats valde jag i stället att begära 175 kilo som skulle säkra silvret. Mitt träningsbästa är 190 kilo, så det var inte ett helt enkelt beslut. Men i sista lyftet fick jag till en riktig fullträff och 175 kilo kändes hur lätt som helst. När en polack sedan som sista man bommade ut sitt sista lyft var silvermedaljen säkrad, säger en glad Marcus Holmgren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

New York Rangers valde Olof i draften

Nyheter Olof Lindbom blev vald först av alla målvakter i NHL-draften under midsommarhelgen.torsdag 28/6 10:46

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter