Hon flyger mot VM-guldet

Jenny Norin är klar för världsmästerskapen i Indoor Skydiving i Kanada.

  • Publicerad 17:29, 19 sep 2017

Det ska bli otroligt spännande att åka till Kanada och representera Sverige under VM.

När VM i Indoor Skydiving äger rum i den kanadensiska​ ​vindtunneln​ ​i​ ​Montreal​ ​den​ ​18-23 oktober finns Jenny Norin, 31, från Ekerö med och tävlar. 23​ ​nationer​ ​deltar​ ​i världsmästerskapen​ ​där de​ ​tävlande​ ​kommer​ ​ ​göra​ ​upp​ ​om​ världsmästartitlarna​ ​i​ ​en​ ​vertikal vindtunnel​ ​där​ ​fritt​ ​fall​ ​kan​ ​simuleras​ ​i​ ​hastigheter​ ​över​ ​300​ ​km/h.​ ​

VM avgörs​ ​i​ ​fem​ ​grenar varav​ ​Sverige​ ​är​ ​representerat​ ​i​ ​fyra.​ ​I​ ​grenen​ ​Solo​ ​Freestyle​ ​kommer​ ​Sverige​ ​att representeras​ ​av​ ​Jenny​ ​Norin från Ekerö.

Hon är en rutinerad fallskärmshoppare som gjort över 3 000 hopp och har ett världsrekord i vertikal formationshoppning som hon och 64 andra tjejer tog tillsammans i USA 2016.

Stort fokus

Jenny Norin är van vid stora tävlingar och har tidigare ställt upp i SM i fallskärmshoppning och SM i Indoor Skydiving.

Hon har även arbetat som vindtunnelinstruktör i både Finland och Sverige och har spenderat hundratals timmar med att flyga i vindtunnel.

Under hösten kommer Norins fokus ligga på inomhusflygning och på att förbereda sig på det kommande mästerskapet i Kanada som hon ser mycket fram emot.

– Det ska bli otroligt spännande att åka till Kanada och representera Sverige under VM, allt sitter som det ska och jag har ett nytt avancerat öppet program som kan bära hela vägen. Just nu finslipar jag på timingen i mina rörelser så jag nyttjar tiden optimalt. Sedan vill jag ju också överraska med något publikfriande, det brukar domarna gilla. Vad det blir har jag inte bestämt än, säger Jenny Norin i ett pressmeddelande.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

New York Rangers valde Olof i draften

Nyheter Olof Lindbom blev vald först av alla målvakter i NHL-draften under midsommarhelgen.torsdag 28/6 10:46

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter