Laddar om. Efter ett tufft 2017 har Josefin Odenring siktet inställt på ett bra 2018. Foto: Kent Lundqvist

Hon laddar om efter tufft 2017

Josefin Odenring blickar framåt efter en tuff säsong 2017. – Jag känner nu hur träningssuget, tankarna på nya mål och viljan att skapa en bra plan har blivit starkare för varje dag den senaste veckan, berättar den snart 26-åriga golfaren.

  • Publicerad 12:28, 15 dec 2017

Säsongen 2017 startade optimistiskt för Josefin Odenring som var taggad och laddad för nästa steg i sin karriär.

– Efter det lyckade Europatourkvalet kom jag hem och firade jul. Både kroppen och knoppen var rejält urladdade, men energin sprudlade ändå i kroppen och jag var glad och förväntansfull inför 2017 års säsong, berättar Josefin.

Efter en bra start på tävlingssäsongen var det fortsatt uppåt med bra spel, men uteblivna resultat satte tillslut sina spår.

– Det kändes verkligen som att spelet var på gång och jag var positiv och förväntansfull. Men någonstans kring midsommar, började självförtroende och energi dala. Jag har tyvärr svårt att minnas tillbaka sista halvan på säsongen, för tävlingarna känns här bara grå och luddiga. Det jag vet är att jag fick kämpa mer och mer med både just självförtroende och energi för varje tävling som gick, konstaterar Josefin.

Höjdpunkten på säsongen var 5:e plats på Swedish Golf Tour i Ulricehamn.

– Jag hade min mentala coach Oliwia Johansson på bagen för första gången. Vi var ett riktigt superteam och det var roligt att tillsammans sätta nytt personbästa på den touren! Sen både känner och vet jag att jag har utvecklats i spelets alla delar, så även om 2017 har varit tufft och jobbigt har jag längs ryggraden blivit en bättre golfspelare och människa, avslutar Josefin.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15