Hoppfullt Bollstanäs SK trots jumboplats

Första halvan i division 2-spelet blev blytung och BSK är jumbo. Men handbollsdamerna har nu repat mod, fått in flera nyförvärv – och siktar på att klara kontraktet. – Det värsta är över, säger nya tränaren Hampus Sörensen.

  • Publicerad 16:00, 11 jan 2019

Det blev ingen rolig höst för Bollstanäs handbollsdamer. I november, efter en tid av dålig uppslutning, hoppade tränaren Matz ”Duvan” Duvström av och dessutom åtta spelare med honom.

Den turbulenta perioden skymtades i resultaten och på första halvans tio matcher bärgades bara tre pinnar. Jumboplatsen i division 2 var därmed ett tungt faktum vid juluppehållet. Nygamla tränaren Hampus Sörensen fick ta över laget tre omgångar innan uppehållet.

– Jag tycker ändå att det såg bra ut i våra senaste matcher. Vi har kämpat på bra men haft för få spelare och inte orkat hela matcherna, säger Sörensen.

Blickar bara framåt

Efter en turbulent tid har de gulgröna lagt hösten bakom sig.

– Ja, det värsta är över. November var jobbig givetvis, men nu blickar vi bara framåt och jobbar på. Det är stort fokus på att ha glädje med handbollen och ha roligt.

Efter ett febrilt arbete har sex spelare tillkommit, bland annat burväktaren Åsa Ahlström, 49, som gjort tillfällig comeback för att stötta upp. Och fler spelare är på gång in i laget.

– Vi har hanterat situationen såsom den är och vi har 16 spelare på pappret just nu, vilket är helt okej. Det är primärt gamla spelare som fått suget tillbaka och återvänt. Förhoppningsvis blir vi ännu flera i laget inom kort.

Ni ligger sist, hur är stämningen?

– Det är faktiskt en bra stämning, trots att vi är jumbo. Vi är alla medvetna att vi ligger sist men vi pratar inte för mycket om det. Istället ska vi försöka ta så mycket poäng som möjligt och se vad det räcker till i slutändan.

– Målet är självklart att klara kontraktet. Det blir tufft, men inte orealistiskt på något sätt.

Ska spela enkelt

Sörensen hoppas att en enkel handboll ska gynna laget under andra halvan.

– Jag vill att vi hittar tryggheten och kör en ganska basic handboll. Inga varianter, bara ett enkelt grundspel som alla kan.

Efter en dryg månads uppehåll börjar serien med hemmamatch mot HC Ceres Norrtälje 13 januari.

Kommande matcher

HK Ceres (b) 13/1

Täby (h) 20/1

Uppsala (b) 26/1

Sollentuna (b) 3/2

Rosersberg (h) 10/2

Åkersberga (h) 17/2

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Väsbyrappare tvåa i Parallell Mello

Nyheter Hallå där... ...rapparen Patrick "Putte" Skoglöv, 29, från Odenslunda i Upplands Väsby, som kom tvåa med låten "Fri" i musiktävlingen Parallell Mello. Hur känns det?lördag 23/3 13:00

Stark slutspurt grejade nytt kontrakt

Sport Grimsta AIK kvar i division 2 Det såg lite illa ut inför sluttampen och kvalstrecket var då oroväckande nära. Men Grimsta AIK spelade upp sig rejält mot slutet och klarar division 2-kontraktet med god marginal.fredag 22/3 17:00