Hoppfullt Bollstanäs SK trots jumboplats

Första halvan i division 2-spelet blev blytung och BSK är jumbo. Men handbollsdamerna har nu repat mod, fått in flera nyförvärv – och siktar på att klara kontraktet. – Det värsta är över, säger nya tränaren Hampus Sörensen.

  • Publicerad 16:00, 11 jan 2019

Det blev ingen rolig höst för Bollstanäs handbollsdamer. I november, efter en tid av dålig uppslutning, hoppade tränaren Matz ”Duvan” Duvström av och dessutom åtta spelare med honom.

Den turbulenta perioden skymtades i resultaten och på första halvans tio matcher bärgades bara tre pinnar. Jumboplatsen i division 2 var därmed ett tungt faktum vid juluppehållet. Nygamla tränaren Hampus Sörensen fick ta över laget tre omgångar innan uppehållet.

– Jag tycker ändå att det såg bra ut i våra senaste matcher. Vi har kämpat på bra men haft för få spelare och inte orkat hela matcherna, säger Sörensen.

Blickar bara framåt

Efter en turbulent tid har de gulgröna lagt hösten bakom sig.

– Ja, det värsta är över. November var jobbig givetvis, men nu blickar vi bara framåt och jobbar på. Det är stort fokus på att ha glädje med handbollen och ha roligt.

Efter ett febrilt arbete har sex spelare tillkommit, bland annat burväktaren Åsa Ahlström, 49, som gjort tillfällig comeback för att stötta upp. Och fler spelare är på gång in i laget.

– Vi har hanterat situationen såsom den är och vi har 16 spelare på pappret just nu, vilket är helt okej. Det är primärt gamla spelare som fått suget tillbaka och återvänt. Förhoppningsvis blir vi ännu flera i laget inom kort.

Ni ligger sist, hur är stämningen?

– Det är faktiskt en bra stämning, trots att vi är jumbo. Vi är alla medvetna att vi ligger sist men vi pratar inte för mycket om det. Istället ska vi försöka ta så mycket poäng som möjligt och se vad det räcker till i slutändan.

– Målet är självklart att klara kontraktet. Det blir tufft, men inte orealistiskt på något sätt.

Ska spela enkelt

Sörensen hoppas att en enkel handboll ska gynna laget under andra halvan.

– Jag vill att vi hittar tryggheten och kör en ganska basic handboll. Inga varianter, bara ett enkelt grundspel som alla kan.

Efter en dryg månads uppehåll börjar serien med hemmamatch mot HC Ceres Norrtälje 13 januari.

Kommande matcher

HK Ceres (b) 13/1

Täby (h) 20/1

Uppsala (b) 26/1

Sollentuna (b) 3/2

Rosersberg (h) 10/2

Åkersberga (h) 17/2

Fler nyheter i Vi i Väsby

Småland i mitt hjärta

Nyheter "Man kan ta flickan ur Småland, men aldrig Småland ur flickan." Mina kära kollegor skulle vara de första att skriva under på detta påstående.Ett stående skämt på redaktionen är min förmåga att alltid...söndag 16/6 20:58

Man knivskuren i Upplands Väsby

Nyheter Skadeläget oklart­­ - ingen gripen En man knivskars i Runby i Upplands Väsby under lördagseftermiddagen. Han har enligt polisen även blivit slagen och sparkad.söndag 16/6 14:15

Då ska "nya" Rotebroleden vara klar

Nyheter Trafikverket: Håller på med färdigställning Flera körfält, nya trafikplatser och en längre gång- och cykelbana – snart är Rotebroleden som knyter samman Sollentuna och Järfälla färdig.fredag 14/6 11:39
Stockholm Direkt