Ihop. Nästa säsong spelar Ekerö IK, här i vitt, tillsammans med Ekerö Bois, här i mörka tröjor. Foto: Johan Älgekrans

Hopslagning för fotbollsklubbar

Två blir en när Ekerö IK och Ekerö Bois slås ihop. Redan i vår spelar klubbarna under samma namn. – Det är för att öka den lokala förankringen, säger Thomas Hjelte, sportchef Ekerö IK.

  • Publicerad 11:00, 11 jan 2018

När fotbollsklubben Ekerö Bois grundades 2005 bestod en stor del av spelartruppen av spelare som tidigare hade representerat Ekerö IK på herrsidan.

Sedan dess har laget klättrat genom seriesystemet. Samtidigt har Ekerö IK:s herrar rasat i tabellerna. Under 2017 möttes lagen i derbyn i division 4. Nu går lagen samman.  

– Vi har skrivit ett samverkansavtal som innebär att vi spelar under Ekerö Bois 2018 och 2019 och sedan efter det, om inget oförutsett händer, kommer det helt att bli i Ekerö IK:s verksamhet, säger Thomas Hjelte.

Ekerö IK har inte fått så mycket reaktioner ännu, men de som har hört av sig har varit positiva enligt Thomas Hjelte.

Klubbarna har länge haft en nära relation och i höstas tog Ekerö Bois initiativ till det som nu har resulterat i en sammanslagning.  

Även Behrouz Badreh, ordförande i Ekerö Bois, är nöjd med sammanslagningen.

– Det känns som att vi gör något långsiktigt tillsammans som kommer vara positivt för fotbollen på Ekerö. Tidigare har vi varit tvungna att samsas om vissa grejer och dela på vissa saker. Nu kan vi slå ihop allt och göra det bästa och effektivisera resurser och ekonomi, säger han.

Laget har nyligen börjat träna och Behrouz Badreh upplever att spelarna har varit positivt inställda till den nya organisationen.

Tränare för laget blir de tidigare Ekerö IK- och AIK-profilerna Pascal Simpson, huvudtränare, och Krister Nordin, assisterande tränare.

– Vi har väldigt kompetenta tränare. Där har Ekerö Bois tidigare lagt mycket fokus på att det ska finnas bra organisation och ledare som utbildar spelare. Det känns som att vi har alla förutsättningar. Nu gäller det att få ihop det och där känner jag mig säker att de två har koll på vad som krävs, säger han.

Klassisk förening

Ekerö IK grundades 1921 och närmar sig alltså hundraårsjubileum.

Föreningen har flera olika sektioner och i klubbens färger kan barn, ungdomar och vuxna ägna sig åt fotboll, ishockey, innebandy, armbrytning, bågskytte, badminton och bordtennis.

Enligt siffror från Riksidrottsförbundet som gäller LOK-stöd, det vill säga statligt lokalt aktivitetsstöd, var Ekerö landets 18:e största förening 2017.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

New York Rangers valde Olof i draften

Nyheter Olof Lindbom blev vald först av alla målvakter i NHL-draften under midsommarhelgen.torsdag 28/6 10:46

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter