"Hösten har varit helt outstanding”

KK Sundbyberg stod för en stor bedrift nyligen i Älta. Den lokala konståkningsklubben tog nämligen guld i samtliga tre klasser de deltog i. Dessutom kan klubben se tillbaka på en väldigt framgångsrik höst.

  • Publicerad 17:20, 7 dec 2018

Ja, det blev storslam för KKSu i Ältahallen, Nacka, nyligen. I A-tävlingen, klassen under elit, hade Sundbyberg med nio åkare i tre av de fyra klasserna.

Och resultatet blev i princip fulländat.

KK Sundbyberg tog nämligen tre guld och ett silver i ”Älta Trophy”.

– Fasligt bra och häftigt. Det hör inte till vanligheterna att en klubb vinner i tre olika klasser på samma tävling, berättar Gunnar Lande som är tävlingsansvarig i KKS.

Tog sitt första guld

Elfrida Lande Lundqvist, 16, vann i juniorklassen, vilket var hennes första guldpokal någonsin. I Ungdom 15 vann Amanda Bergström, 14. I den yngsta klassen, Ungdom 13, vann 11-åriga Julia Dzibalova medan den ett år äldre klubbkamraten Alicia Bergström knep silvret.

– Det visar vår extrema bredd som vi har i klubben, fortsätter Lande.

Förutom bedriften i Älta finns det fem elitserieåkare i klubben (plus en utmanare) som har presterat bra i de tre tävlingarna hittills. Bland annat vann Mia Malin U13-klassen i Ulricehamn och Tova Lantz Harari tog U15-silvret i Enköping. Dessutom flera andra höga placeringar och nya personliga rekord.

Framgångsrik höst

KK Sundbyberg kan nu se tillbaka på en höst med många framgångar – i alla klasser.

– Hösten har varit ”helt outstanding” och vi har presterat på alla nivåer. Från C-åkare till elit. Vi har runt en tredjedel pallplatser bland våra tävlande i höst och det är sanslöst egentligen.

Hur kommer det sig?

– Bra tränare och upplägg. Vi har ett gäng som inspirerar varandra på träning och tävling och sporrar varandra. Det finns helt enkelt en bra kultur här.

Tre åkare på SM/RM

Genom höstens fina prestationer har tre formstarka åkare kvalificerat sig för SM/RM: Signe Thörn, Tova Lantz Harari och Mia Malin. Melina Arrenius är reserv.

– Det är roligt för hela klubben, men mest för åkarna själva givetvis. Dessa åkare håller verkligen den nivån och de har möjlighet att ta titlar på SM även om konkurrensen är stenhård. Vi har alla sett under hösten att de har kapacitet att nå långt, avslutar Gunnar Lande.

SM/RM avgörs 12-16/12 i Karlskrona, Blekinge.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Avgjort: Så här blir SL:s nya priser

Nyheter Hela prislistan för nästa år nu bestämd Idag har landstingets budget manglats i fullmäktige. Nu står det klart vad de kostar att åka med SL i kollektivtrafiken nästa år.tisdag 11/12 15:48

Conradi ny gruppledare för M

Nyheter Tar över efter Mikael T. Eriksson Axel Conradi efterträder Mikael T. Eriksson som Moderaternas gruppledare i Sundbyberg. Beslutet togs vid ett sammanträde med Moderaternas kommunfullmäktigegrupp på måndagskvällen.tisdag 11/12 9:18

Towe Hägg – polisen som alltid pratar

Nyheter Vi träffade polisen som uttalar sig mest i Stockholm Polisens presstalespersoner är de som citeras absolut mest i Stockholm. Och den polis som kanske oftast uttalar sig om pågående brott heter Towe Hägg.tisdag 11/12 6:50