Talade i Almedalen. Jonas Morin, ordförande Huddinge Basket.

Huddinge basket lyfts som förebilder i Almedalen

Hur kan föreningslivets kraft i utsatta områden bli ännu starkare? Det var temat för Riksidrottsförbundet seminarium i Almedalen i onsdags. Huddinge basket lyftes fram för sitt arbete mot växande klyftor.

  • Publicerad 16:58, 5 jul 2017

Huddinge basket lyftes som ett gott exempel bland annat för klubbens arbete med att etablera basketen i Vårby gård, som Södra Sidan tidigare berättat om.

Basketen slår rot i Vårby gård

Alla är överens att det behöver satsas på de utsatta områdena. Men hur? Jonas Morin, ordförande i Huddinge basket var inbjuden till samtalet.

– Det är viktigt att politiker sätter sig ner med föreningarna och ta reda på vad kommunen kan göra för att stödja det arbetet. Politiken bör anpassa sig efter föreningslivet, inte tvärt om, säger han.

Beslut ikväll: Höjda avgifter för Huddinges idrottsföreningar

– Föreningslivet måste i sin tur bli duktiga på att lyfta och inkludera unga lokala förebilder som ledare.

Skogåsmodellen får tjejer att fortsätta sporta

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.