AVGÖRANDE. Elliot Lorraine gjorde matchens sista mål när Väsby besegrade Boden med 4–0. Foto: Bror Rosenback

Hundraprocentig insats mot Boden

Med en hundraprocentigt genomförd insats satte Vilda Väsby Boden på plats i eftermiddagens holmgång i Vilundaparkens ishall. Med 4–0-segern tog laget full pott, sex poäng, i första vändan med två matcher på en helg och klättrade upp på andra plats i tabellen.

  • Publicerad 19:50, 12 jan 2020

Boden HF har rykte om sig att spela på gränsen till det tillåtna och ideligen påverka domarna i deras beslut. Efter en dryg minut hade domarna fått stävja två tendenser till kurr och det skulle följas av mer.

Den här gången bet sig dock norrbottningarna i svansen. Deras stundom ovärdiga intentioner och aktioner nådde ingen framgång. Väsbyiterna svarade inte med samma mynt utan höll sig, med få undantag, borta från fel bås.

Och hemmalaget gav sig dessutom en drömstart.

Tidigt ledningsmål

Redan i tredje minuten stoppade Mikael Lengmo pucken innanför blålinjen och skickade en isare mot mål där Lubomir Fetkovic tagit sig in. "Lubo" vinklade ner klubbladet perfekt och styrde in 1–0 ovanför plockhandsken på Claes Endre.

Den nätmaskan synades en andra gång mitt i perioden. Väsbymålvakten Edvin Olofsson hade strax innan gjort två stora räddningar, men när Väsby etablerade ett anfall small det. Viktor Åström och i synnerhet Christian Holmblad, svarade för samarbetet till handledsskottet som backen Martin Liljekvist levererade i nämnda kryss.

Boxplay övertygar

Väsby är brandskattat på spelare för närvarande. Vid sidan av stod i eftermiddag bland andra Jesper Kemi och Manfred Ehlers, två av truppens slitvargar i boxplay. Nu fick andra ta större ansvar i spelformen och gjorde det prickfritt, till och med när en tredje "BP"-kämpe, Elliot Lorraine, drog på sig en utvisning som kunde tagit gästerna in i matchen. Bodensarna kom till avslut, men inte längre.

Edvin Olofsson, Väsbys målvakt för andra dagen i rad, ville inte ta åt sig äran utan hyllade hela laget.

Lasse Lindell, en av hemmalagets materialare, var övertygad om att första 20 var säsongsbästa.

Viktigt tredje mål

Mellanakten var Bodens bästa. Hemmalaget stod pall och trots en otäck skada på Fredrik Stridlund (ett slagskott där pucken drog upp ett långt och djupt sår under näsan) kom Väsbylaget bort från startblocken sista sju åtta minuterna. Och ökade på till 3–0. Mikael Lengmo svarade ånyo för förarbetet och Jonathan Rodensjö stångade sig till två, möjligen tre, avslut innan Endre kapitulerade.

– Vi gör en väldigt stabil match i 60 minuter, gör det som krävs och lyckas göra mål på våra matcher, säger Jonathan Rodensjö, som tyckte att det var en av de bättre den här säsongen.

Edvin Olofssons nolla upplevdes som viktig i slutperioden och den fick han behålla. Matchuret stannade på 8.36 när Elliot Lorraine i praktiken släckte allt hopp gästerna hade om poäng.

– Vi gör en helt fantastisk insats. Så som vi spelar sista perioden, det är få lag i den här serien som kan matcha det. Otroligt disciplinerat över hela banan. Riktigt kul, säger Edvin Olofsson.

VÄGGEN. Edvin Olofsson höll nollan igen. Foto: Bror Rosenback

Matchens fyra stjärnor

***** Edvin Olofsson

*** Elliot Lorraine

** Jonathan Rodensjö

* Viktor Åström

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt