Husby och Rinkeby i skilda serier – igen

Det blir inga derbyn mellan Husby och Rinkeby nästa säsong. Lagen har placerats i olika serier även denna säsong.

  • Publicerad 16:20, 10 nov 2017

”Klart att det är synd

Rinkeby United och Husby FF spelar av allt att döma i olika serier även nästa säsong. Efter division 5-derbyna 2016 där 2 000 åskådare ledde till en del stök, placerades lagen i skilda division 5-serier den gångna säsongen. Husby spelade i norra Stockholmsfemman, Rinkeby i mellersta.

Så blir det även i division 4. Stockholms fotbollsförbund har presenterat serieförslag där Rinkeby i mellersta serien möter lag som Långholmen, Hässelby, Ekerö, och Värtan.

Husby ställs mot bland andra Spånga, Järfälla, Vaxholm och i derbyn mot Kista SC.

– Klart att det är synd. Är det något lag vi vill möta så är det Rinkeby. Det är massa rivalitet, men också mycket kärlek. Och ett par tusen åskådare på en division 4-match, det vill väl alla uppleva, säger Husbytränaren Awsem Al-Khamisi.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.