Parafotboll. IFK Viksjö vill starta nytt fotbollslag för unga med intellektuell funktionsnedsättning. Till höger Anneli Gigg. Foto: Mikael Andersson

IFK Viksjö vill starta parafotbollslag för unga

Fotboll för barn med intellektuell funktionsnedsättning saknas i Järfälla. Det tycker IFK Viksjö, som nu vill ändra på den saken genom att starta ett parafotbollslag.

  • Publicerad 11:34, 20 jan 2020

IFK Viksjö har länge velat locka personer från olika samhällsgrupper till Viksjövallen. Tidigare har de dragit igång gåfotboll för äldre och motionsfotboll för de som inte vill tävla.

Nu hoppas de även kunna starta ett lag för barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning.

– Vi tror att det finns ett underlag i Järfälla, eftersom det inte finns något sådant lag i vår kommun, säger Anneli Gigg på IFK Viksjös kansli.

Flera tränare vill vara med

Om intresseförfrågningarna börjar trilla in hoppas de kunna ha öppna "prova på"-träningar i maj, och ett lag som är i full gång med regelbundna träningar till hösten. Förutom spelare så söker de även tränare och ledare till laget, och flera har redan visat intresse.

– Vi kommer att hålla ledarskapsutbildningar tillsammans med Stockholmsidrotten, som har sådan kunskap. Så det behövs ingen tidigare erfarenhet även om några av de som redan sökt har det.

För de barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning som hellre vill vara med som tränare är det möjligt att söka en sådan roll också.

– Absolut! Är det någon som vill vara det så kan vi nog ordna det, säger Anneli Gigg.

IFK Viksjö kommer att ha en informationsträff den 5 mars för de som anmäler sitt intresse via klubbens hemsida.

Nya trenden: IFK Viksjö startar gåfotboll för seniorer

Här är det strikt förbjudet att springa på plan

IFK Viksjö först ut att bli diplomerad förening