Taggad. Tränaren Roberth Björknesjö ser fram emot säsongen som drar igång. Foto: Lotten Engbom

IK Frej inför premiären: ”Vi kan vinna mot alla lag”

IK Frej tar emot Norrby IF hemma på Vikingavallen när Superettan drar igång. Tränare Björknesjö ser med tillförsikt fram emot säsongen.

  • Publicerad 09:20, 2 apr 2018

Idag måndag startar säsongen på allvar för IK Frejs herrlag i superettan. Då tar de emot Boråslaget Norrby IF Hemma på Vikingavallen klockan 15.00.

– Vi har haft en fantastisk försäsong, vi vann mot Hammarby med 4–1, förlorade visserligen med 0-1 mot Djurgården och AIK, men det är tre bra matcher mot tre topplag. Jag hoppas vi ska kunna bjuda på en attraktiv fotboll och att publiksnittet överstiger 1000 åskådare, säger Roberth Björknesjö.

Endast åtta spelare fjolårets A-truppen är kvar och enligt Roberth kan det ta en tid innan spelet flyter.

– Vi kan vinna mot alla lag. Men spelet sitter inte riktigt ännu och nu i början kommer vi få kämpa. Men vi har många fantastiskt duktiga spelare. Även om vi vill ha mer tid att träna är det bra att komma in i skarpt läge.

"Håller jättehög kvalité"

Nyligen gjorde klubben klart med Amadou Jawo, som efter flera år på bänken i Djurgården, kommer tillbaka till IK Frej.

LÄS MER: Klart: Jawo återvänder till IK Frej

– Han har inte spelat så mycket på ett par år och det kommer ta lite tid innan han är i toppform, men det syns att han har fina kvalitéer. I form så håller han jättehög kvalité och har ju gjort det fantastiskt i Allsvenskan tidigare, säger Björknesjö.

Något mål för säsongen vill Roberth Björknesjö ännu inte fastställa.

– Realistiskt är väl 16:e eftersom vi är klubben med lägst omsättning, själv tror jag vi blir bättre. Men jag har sagt att det är bättre att sätta målet efter tio omgångar när vi ser hur vi ligger till.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52

Vi är stockholm