Lycka. Roberth Björknesjö jublade efter slutsignalen. Foto: Lotten Engbom

IK Frej kvar i Superettan - efter dramatisk avslutning

IK Frejs framtid i Superettan avgjordes på lördagen på Vikingavallen i Täby Kyrkby. Det blev en nervös historia för Frejsupportrarna.

  • Publicerad 17:12, 11 nov 2017

Den första matchen slutade 1-1 mellan IK Frej och Akropolis IF, då på bortaplan i Spånga.

I första halvlek fick Frej ett stort bakslag när lagkaptenen Richard Spong landade illa och bars ut på bår.

Han fördes sedan till sjukhus och det är nu bekräftat att benet är av.

– Han har varit jättebra hela hösten. Den här matchen får vi tillägna till honom. Benet gick rätt av, det är hemskt. Men vi måste mobilisera oss. Det är klart att det inte var så lätt, säger Roberth Björknesjö.

Liraren. Marko Atanackovic blev matchens lirare, och hjälte, efter många fina räddningar. Foto: Lotten Engbom

Nervöst för fansen

Akropolis tog över mer och mer och Frej var stundtals pressade. Det märktes att laget påverkades av Richard Spongs frånvaro.

– Vi blev skakiga efteråt, det påverkar jättemycket. Det är tungt när en lagspelare är på sjukan, säger Frejs målvakt Marko Atanackovic.

Trots det lyckades Frej ändå hålla nollan. Matchen slutade 0-0, vilket gjorde att Frejfansen kunde jubla när slutsignalen gick. IK Frej är ett Superettanlag även nästa säsong tack vare mål på bortaplan.

– Det var min dröm att stå här som kvalsegrare, säger Roberth Björknesjö, IK Frej Täbys tränare.

Akropolis tränare menade att hans lag, både i onsdagens och dagens match, bevisade att de är det bättre laget. Men det höll inte Roberth Björknesjö med om:

– Jag tycker vi är bättre. Vi vinner, det är det som räknas.

Dagens matchhjälte blev Frejs målvakt Marko Atanackovic som stod för flertalet bra räddningar.

– Det har varit en tuff period. Men att hålla kvar klubben i Superettan var det enda i min hjärna. Det är klubben i mitt hjärta, säger han.

– Vi gick in i halvtid och sa att vi skulle spela den här matchen för Richard.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

M utmanar partier och Täbybor att kasta skräp

Nyheter "Vill samla så många som vi kan" Moderaternas nya vallöfte: 100 papperskorgar till kommunen. Nu vill de utmana andra partier i kommunen.tisdag 22/5 17:13

Efter attacken - nya träd på plats

Nyheter Skyddas av stängsel I januari skövlades 56 träd, olovligen, vid Rönningesjön. Nu har nya träd planterats, och fått skydd runt sig.tisdag 22/5 16:30

Vi är stockholm