IK Frej ska bli hela Täbys lag

Nästa söndag är det säsongspremiär på hemmaplan för IK Frej i Superettan. Nu lägger klubben extra krut på att stärkas som varumärke – och bli din angelägenhet.

  • Publicerad 16:53, 23 mar 2017

Jag spelade i Frej från att jag var typ fyra, och var rätt kass, men jag har alltid fått vara med i alla fall.

När IK Frej gick upp i Superettan 2014 ställdes klubben inför nya utmaningar, inte bara på fotbollsplanen. För ledningen har en stor del av arbetet kretsat kring marknadsföring.

– Då var det de närmaste sörjande i Kyrkbyn som supportade oss. De är fortfarande viktiga, man får inte glömma var man kommer ifrån. Men i år är strategin att öka intäkterna, både publik­mässigt och på partnersidan, säger Erik Larsson, i marknadsgruppen.

En stor utmaning för IK Frej och klubbens mål är att bli sedda som hela Täbys lag, inte bara Kyrkbyns.

– Nu har vi lyckats få nationella sponsorer. Ska vi växa måste vi ta oss ur Täby Kyrkby och bli hela Täbys angelägenhet. Vi tror att det tar en stund innan det sjunker in hos folk, men att det här är en bra marknadsplats, säger Erik Larsson.

Inlett samarbete

Nu har man inlett ett samarbete med företaget Never Offside, som arbetar med att hjälpa idrottsklubbar med intäkter och marknadsföring.

– Vi samarbetar med alla typer av idrottsklubbar, stora som små. Alla som har hoppat på det här har varit väldigt moderna klubbar som ser möjligheter att deras partners ska exponeras på ett nytt sätt, säger ex-proffset Andreas Johansson som idag jobbar på Never Offside.

– Det är jättebra att synas på matchtröjan, men man kommer lite ifrån det och vill nå ut digitalt. Frej jobbar verkligen på att digitalisera hela klubben.

Andreas Johansson ser Frej som en väldigt spännande klubb, som har en duktig ledartrojka med en bra tränare som lyckats få dit många begåvade spelare.

– Sportsligt har de en fördel för de kan lätt få dit duktiga spelare som vill visa upp sig nära de stora Stockholmsklubbarna, säger han och tillägger:

– Det pratas väldigt, väldigt väl om klubben runt om i fotbolls-Sverige. De har dessutom en väldigt familjär anda runt klubben med stora sportsliga ambitioner.

För att locka fler Täbybor till matcherna har klubben satt upp skyltar längs Arningeleden, där matchdagar och tider adresseras.

– Vi tror att när vi blir bättre på sociala medier kommer vi att nå ut mycket längre. Om arrangemangen är bra är det klart att det lockar fler. Dessutom ska vi ska bjuda in lite ungdomar från andra föreningar till matcherna, säger Erik Larsson.

En annan nyhet är att produktionsbolaget Team Tony ska göra filmer kring laget under våren. Regissören Herman Nygren berättar att det finns flera anledningar till att de valt att engagera sig i Frej.

– Jag spelade i Frej från att jag var typ fyra, och var rätt kass, men jag har alltid fått vara med i alla fall. Sedan blev jag bättre och det var fortfarande samma härliga stämning.

– När jag tänker tillbaka på min barndom så tänker jag på Vikingavallen. Jag ska inte säga att jag är skyldig dem någonting men jag vill ändå ge tillbaka någonting, för jag tror att de har lärt mig mer än bara hur man lägger en bredsida, säger han.

Filmerna ska hjälpa

Herman Nygren hoppas att filmerna ska hjälpa till att skapa ett större intresse kring klubben.

– Först och främst hoppas jag såklart att fler går på matcherna, och att fler känner att Frej tillhör dem. Ska jag vara helt ärlig vill jag självklart att folk ska se att jag gjort skitsnygga filmer också.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så mycket kostar det att spela fotboll i Norrort

Nyheter Upp till 11500 kronor Kanske växer fotbollsintresset bland barn och ungdomar nu i VM-tider. Här har vi jämfört vad det kostar att spela för de allra yngsta och vad det krävs för att börja spela när barn närmar sig tonåren.onsdag 20/6 14:57

"Finklädd" man häktad efter villainbrott

Nyheter "Smälta in i miljön" En man är häktad misstänkt för grov stöld efter ett villainbrott i Näsbypark i fredags. På polisens hemsida skriver de att mannen var finklädd.onsdag 20/6 9:58

Vi är stockholm