Årets räddning. Priset var inget Hampus Elgàn hade förväntat sig, men glad blev han. Foto: Jenny Rydberg

IK Frejs målvakt prisas – för galna räddningen

Hallå där... IK Frejs Stjärnmålvakt Hampus Elgàn visade upp sin talang i matchen mot Helsingborg tidigare i år. Nu kammar han hem priset för Årets räddning 2018 under Superettan-galan.

  • Publicerad 16:09, 7 dec 2018

Fira. När vi ringer är Hampus Elgàn på väg till sin bröllopsresa med sin fru Caroline Löfström här en bild på bröllopet.

Hallå Hampus man får börja med att säga grattis, när fick du reda på att du vunnit?

– Jag fick höra det i fredags kväll (30 november, reds anm.), det var min syster som ringde till mig och berättade. Jag visste inte ens att de delade ut ett sådant pris!

Hur känns det att ha vunnit årets räddning?

– Det känns så klart jättekul. Det är första året som jag spelar en hel säsong och inte bara tio matcher så det blir en extra boost och ett kvitto på att man har gjort något bra. Det är kul att det uppmärksammas.

Känner du själv att du gjorde den bästa räddningen?

– Nej, men det har jag ingen aning om! Jag känner inte till alla de andra räddningarna som gjorts. Men det är en riktigt bra räddning.

Hur kändes matchen mot Helsingborg i övrigt?

– Vi gjorde en heroisk kämparinsats, men till slut förlorade vi den matchen tyvärr. Alla gjorde sitt för att kriga med oss ett poäng.

Hur har säsongen känts?

– Jag är nöjd med mitt år. Jag tycker att det har känts bättre och bättre ju längre året har gått, efter de sista 20 matcherna så hamnade vi trea i superettan. Vi blev jäkligt svårslagna. Framförallt så har vi gjort mycket mål och vi har varit bra framåt.

Hur ska du fira detta då?

– Ja du, jag vet inte, men jag är på väg på min bröllopsresa nu, vi står och väntar på skjutsen faktiskt – så fira ska jag, haha!

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Vallentunamopedister gör upp på isig bana

Nyheter Runt 20 förare tävlar på odubbade moppar På lördag är det mopedträff i Kårsta, där odubbade mopeder kör på isbana. Arrangören beskriver det som ett publikvänligt arrangemang.tisdag 19/2 16:24

Flera hushåll i Gribbylund saknar ström

Nyheter "Kan dröja två till tre timmar innan strömmen är tillbaka" 170 hushåll i Gribbylund i Täby saknar ström efter ett större strömavbrott i kommunen.tisdag 19/2 14:10