FULLT. Friends arena var fullsatt på söndagen, men matchen blev mållös. Foto: Exponera Eventfoto

Inget guld på hemmaplan för AIK

Åtta poängs serieledning har krympt till två. AIK hade en ypperlig chans att ta SM-guldet inför storpubliken på söndagen, men fick bara 0–0 mot Sundsvall. Allt avgörs istället nu på söndag i Kalmar.

  • Publicerad 10:00, 7 nov 2018

Det var som upplagt för en guldfest på söndagen i Solna. Friends arena var slutsålt och i princip alla på plats var där för att få fira AIK:s första SM-guld sedan 2009.

Men det blev en missräkning.

GIF Sundvall, som överraskat positivt i år, kunde med lite tur klara oavgjort. Stor matchhjälte blev målvakten William Eskelinen som gjorde flera storräddningar och hade dessutom ribban till sin hjälp.

Avgörs på söndag

Då tvåan IFK Norrköping vann med 3–2 på övertid mot Örebro SK är guldstriden fortfarande levande. AIK hade åtta poängs ledning för några veckor sedan, men den är nu nere i två.

– Det är klart vi känner en besvikelse, sa Henok Goitom till Expressen efter 0–0-matchen.

Norrköping möter Häcken på bortaplan och måste alltså vinna för att ha chansen att ta guldet. Då AIK har en bättre målskillnad räcker det egentligen med oavgjort borta mot Kalmar FF på söndag. Men svartgult går för tre pinnar.

– Åker man dit för att bara ta en poäng så finns risken att man förlorar. Man ska tänka att man ska vinna istället. Vi ska även påminna oss själva att 15 av 16 lag i tabellen skulle vilja vara i den positionen som vi är i, fortsätter Goitom.

– Att ta guld i Solna eller i Kalmar skulle smaka på samma sätt.

Alla matcher i den 30:e omgången startar 15:00 på söndag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Fler nyheter i Vi i Solna

Bristol-skylten är på plats

Nyheter Officiell nyinvigning i helgen Nu är Bristol-skylten på plats. Och den lyser. För första gången på många år. Den officiella nyinvigningen blir i helgen.måndag 19/11 17:52

Kritik mot AIK-stipendium

Nyheter "Strider mot likställighetsprincipen" Solna stads beslut att fira AIK:s fotbollsguld med ett stipendium som ska gå till ett av klubbens ungdomslag har orsakat en våldsam debatt i sociala medier. Alla föreningar ska behandlas lika, anser...måndag 19/11 8:51

Tomma lokaler kostar miljoner

Nyheter Postnord hittar inga hyresgäster En tredjedel av lokalerna i Postnords huvudkontor i Solna står tomma. Det kostar företaget cirka 30 miljoner kronor per, skriver Dagens Industri.lördag 17/11 20:37