JAAAAAA! BP är tillbaka i Allsvenskan

Nästa år kan 4000 barn och ungdomar stoltsera med att de spelar i en allsvensk klubb. Efter en riktigt spännande match säkrade BP:s herrar igår ett kliv rakt upp till Allsvenskan. "Det här är galet!", säger klubbdirektören.

  • Publicerad 12:03, 25 okt 2017

Igår möttes superettans två ledande lag, BP och Dalkurd hemma på Grimsta IP. Båda lagen hade något att spela för: den som gick segrande ur matchen skulle säkra ett direkt avancemang upp till Allsvenskan, trots två omgångar kvar av superettan.

Och det var finalkänsla över matchen som blev riktigt spännande, om än mållös ända in till slutminuterna. Men i 82 minuten nickade till sist Luca Gerbino Polo in 1-0 för BP och läktaren exploderade.

1-0 blev också slutresultatet så när domaren blåste av stod det klart: BP är tillbaka i Allsvenskan och konfettin flög över läktaren.

BP får nytt liv med Mellberg

Succé. Med Olof Mellberg i spetsen har BP nu lyckats ta sig hela vägen till Allsvenskan. Här möts han och lagkaptenen Gustav Sandberg Magnusson i en glädjekram. Foto: Mikael Andersson

Avgjorde. Matchens målhjälte hette Luca Gerbino Polo som nickade in 1-0 till BP. Foto: Mikael Andersson

"Magiskt"

Efter ras ur Allsvenskan 2014, ner till Superettan och direkt vidare till division ett har Brommapojkarna nu alltså lyckats göra den omvända resan och tagit hela klivet upp igen.

– Det är fantastiskt kul, magiskt. Det är fantastiskt att de knöt ihop den här säcken, säger klubbens nya sportchef Daniel Majstorovic direkt efter matchen.

– Kul är bara förnamnet, det här är galet. Att få göra det här på hemmaplan, inför ett fullsatt Grimsta, det är obeskrivligt, säger en tagen Henrik Nilsson, BP:s klubbdirektör.

Hur kommer BP stå sig i Allsvenskan nu då?

– Vi har ju Daniel (Majstorovic reds.anm) som ska hjälpa oss med det nu.

Ted Riksäter, Arne Bergholm och barnbarnen Hugo, Tom och Lisa gladde sig åt segern. De hade redan innan börjat hoppas att BP skulle gå upp till Allsvenskan i år. "Ja, efter halva säsongen kändes det lättare", säger Ted Riksäter. Foto: Mikael Andersson

Unga fans. "Det var riktigt spännande!", säger Ilias William (andra från vänster) om den avgörande matchen. Alla fyra lovar att heja på BP även i Allsvenskan. Fr v: Seif Esmai, Illias William, Sam Thulin Brunton och Lais Houre. Foto: Mikael Andersson

Fullsatt läktare

3866 personer var på plats för att se matchen. Bland dem fanns en morfar, farfar och tre barnbarn som gått för att heja fram BP.

– Det är jättekul! Vi har väntat i flera år på detta. Vi är nästan på varje hemmamatch och det här var spännande och jämnt, sa Arne Bergholm.

Kompisarna Sam, Ilias, Seif och Lais hade också viftat med BP-flaggorna under hela matchen.

– Det här var jättebra! Men min röst är helt död nu efter att jag skrek så mycket när de gjorde mål, sa Sam Thulin Brunton.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nyblivna mammor: Sjukvården överger oss

Trasiga underliv, smärta och oro – men få vet vart de ska vända sig Från täta kontroller hos mödravården under graviditeten till förlossning och sen, ja vad? Allt fler kvinnor börjar prata om trasiga underliv, smärta och förlorad sexlust, efter förlossningar. Men för...måndag 22/10 11:37

BP:s damer klara för Elitettan 2019

"Oerhört imponerande" Brommapojkarnas damer vann mot IK Rossö i sista kvalmatchen och går därmed raka vägen till Elitettan 2019.måndag 22/10 11:04