Foto: Anders Ekström

Jakten på ny SIK-tränare pågår för fullt

SIK:s herrlag sladdar i division 2-tabellen och ligger just nu sist. Efter den dåliga starten valde managern Yasin Kayhan att hoppa av och klubben söker nu febrilt efter en ny coach för att kunna vända den tunga trenden.

  • Publicerad 14:20, 18 jun 2019

AVGÅTT. Efter bara fem inspelade poäng av 27 möjliga valde Yasin Kayhan att avgå i slutet av maj. Ny fast tränarlösning är inte klart än. Foto: Anders Ekström

Gergi.

Efter två säsonger med ettåriga lösningar på tränarsidan var tanken att få till ett mer långsiktigt tänk från i år och framåt. Nyrekryterade managern Yasin Kayhan ville bygga på sikt och blickade även mot toppen i serien.

Men nu, med facit i hand, blev det inte som något tänkt sig.

Sundbybergs fotbollsherrar började med två raka förluster och har därefter bara tagit fem ynka poäng. Efter ett svagt maj, med bara två av 15 möjliga poäng och ett fallerat försvarsspel, blev situationen ohållbar och Kayhan valde att hoppa av sitt uppdrag efter 2–7-förlusten mot Täby.

– Jag vill ändå vara noga att betona att Yasin gjorde ett bra jobb i en svår situation. Han fick forma en helt ny trupp då många spelare försvann efter 2018, berättar sportchefen Elias Gergi.

– Det blev en tränarrekrytering som inte gått som någon önskat. Vårens resultat och prestationer har varit undermåliga.

Elias hoppar in

Sedan omgång tio och elva har laget letts av sportchefen Elias Gergi som fungerat som en sorts interimlösning. Till sin hjälp har han fortsatt de tre assisterande coacherna som alla valde att stanna.

Jobbet med att hitta en ny tränare pågår.

– Ja, vi jobbar stenhårt med det och det måste vara en person som har ett starkt ledarskap och kan leda gruppen med bra dialog. Vi har haft kontakt med några men måste gasa försiktigt, vi vill hitta någon som kan vara med länge.

– Vi hoppas ha det klart till höstdelen av säsongen börjar.

"En svår tid"

Gergi, som alltså lett laget i tre matcher (Karlberg, GUSK, Kungsängen), ser ändå hoppfullt på fortsättningen.

– Det är en svår tid men än finns det självklart hopp. Karlbergs-matchen (1–2) var ljuset i tunneln och vi är på rätt väg. Målet är att ta så mycket poäng i de fyra sista matcherna nu på våren för att skapa bra förutsättningar inför hösten. Ta många poäng och må bra.  

– Det finns mycket kunskap i gruppen och jag är säker på att vi spelar i tvåan även nästa år.

Laget har även förstärkts på sistone då Melker Anselm – i SIK 2018/19 – är hemma över sommaren från college i USA samt Johannes Owusu som gjort comeback. Dessutom kommer en tredje spelare med Sumpan-anknytning att göra comeback inom kort.

I lördags blev det 0–3 hemma mot GUSK, men senast blev det 2–2 bort mot Kungsängen. Tre matcher återstår innan det vankas semester.

Återstående vårmatcher för SIK

Kvarnsveden (h) 23/6

IFK Lidingö (h) 29/6

Valbo (b) 3/7

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Stor polisinsats i Hallonbergen

Nyheter Polisen förtegen Polisen är på plats i Hallonbergen med anledning av ett misstänkt brott.fredag 5/7 15:44

Citybanan igång igen efter röklarm

Nyheter SL flaggar för förseningar och trängsel Rökutveckling i Citybanan gjorde att pendeltågstrafiken stoppades under onsdagen.onsdag 3/7 12:23

Tågluffa med SL-kortet i sommar

Nyheter Så upplever du norra länet med pendeln och tuben Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...måndag 1/7 16:25
Stockholm Direkt