Jannica är KIF: s superkraft

Varenda hjälpande hand behövs i Sveriges ideella föreningar. Kungsängens IF har tur med bra ledare men också en riktigt bläckfisk som visar ideell superkraft.

  • Publicerad 14:46, 2 jan 2018

Jag kan rekommendera det här livet till alla föräldrar

Kungsängens IF är en ideell förening som likt andra gör vad de kan för att barn och ungdomar ska få möjligheten att utvecklas var för sig och tillsammans.

Det här är möjligt tack vare eldsjälar som visar musklerna i kommunen och runt om i landet.

En av dessa är den vanliga mamman, Jannica Wermason Eriksson, som likt en bläckfisk, sträcker ut sina armar till det mesta som stavas Kungsängens IF.

– Jag är tränare för flickor 01-06 i innebandy, pojkar -06 i fotboll, ordförande i innebandysektionen och vice ordförande i fotbollen. Idrotten tar all min tid, alla dagar, men det får den gärna göra då idrott är något av det viktigaste vi har. Så länge barnen tycker det är kul och så länge det finns behov kommer jag vara där för dem, säger Jannica.

Mångsysslare

Den mångsysslande lagledaren tränar sina egna barn, något som ger mer kvalitetstid med familjen än vad de kanske annars hade fått.

– Det är en tillfredsställelse att se barnen utvecklas från när de var små sexåringar till nu när de börjar komma upp i åldrarna. Jag kan rekommendera det här livet till alla föräldrar då blir det inte bara hämta och lämna.

Alla föräldrar har inte möjlighet att lägga ner den tid du gör?

– Det tar inte så mycket tid att hjälpa till. Det minsta lilla handtaget hjälper föreningen mycket. Oavsett hur mycket eller lite du gör är vi alla lika viktiga och behövs. Att jag orkar göra allt jag gör är för att det är kul men också att vi har väldigt bra ledare och styrelse. Jag tror många barn behöver att föräldrarna finns där och ser dem. Bara genom att vara publik.

Många inlägg

Jannica lägger också en hel del tid på sociala medier och står för en extremt stor procent av de inlägg som skrivs i “Kifens” namn.

– Jag gillar att hålla koll på allting, därför är jag överallt och finns på våra sociala medier. Det är viktigt att hålla föreningen levande och det gör man ganska lätt genom Facebook exempelvis. Då kan vi förmedla när ett lag har match så andra spelare kan komma ner för att stötta och titta på, avslutar hon.

KIF-fonden, Kungsängens IF vill ge barn och unga möjlighet att vara aktiva genom idrottande och att alla bör ha samma möjligheter att utöva sin idrott. Detta oavsett exempelvis ekonomiska förutsättningar.

Därför öppnas KIF-fonden i januari 2018, som är ett led i det arbetet och målet är att så många barn och unga ska ha möjlighet att idrotta så länge som möjligt.

Kungsängens fotbollsherrar vann division 4 och bjuder på spel i högre serie under nästa säsong.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet