JG-hallen kan bli dubbelt så stor om ett nytt förslag som snart ska presenteras går igenom. Foto: Privat

Järfällagymnasterna kan få dubbelt så stor hall

650 personer – så många står i kö till att börja i Järfällagymnasterna. Men det kan det bli ändring på framöver. Det finns nämligen planer på att bygga ut gymnastikhallen rejält.

  • Publicerad 11:48, 30 apr 2018

I dag huserar Järfällagymnasterna i JG-hallen i Viksjö. Föreningen har 950 gymnaster och 240 tränare och ledare, alltså runt 1200 medlemmar. Samtidigt står 650 barn på tur för att få träna gymnastik där.

För något år sedan började föreningen därför titta på hur de kan växa och öppna upp för fler som vill träna där.

– Det vi kommit fram till är att vi har ett behov av en dubbelt så stor hall, säger Emilia Tell, styrelseordförande i Järfällagymnasterna.

Har kontaktat politiker

De har tagit kontakt med både kommun och politiker – och verkar få gehör för sitt förslag.

Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande, ska inom de närmaste veckorna lägga ett förslag till kommunstyrelsen att detaljplanera för en utbyggnad av JG-hallen, som skulle göra den dubbelt så stor jämfört med i dag.

– Vi vill att fler barn ska kunna gymnastisera, vilket vi kan möjliggöra i den här planen. Jag bedömer att det finns en bred politisk samsyn kring förslaget, och är inte orolig för att det inte skulle gå igenom, säger han.

"Skulle bidra till gemenskap"

Och förslaget går hem hos Järfällagymnasterna.

– I dag begränsas vi av att alla inte får plats under samma tak, till exempel grupperna med de yngsta barnen och grupper vi har för unga med funktionshinder. Att alla kan få plats i samma hus skulle bidra till en större gemenskap, säger en glad Emilia Tell, och avslutar:

– Målet är att vi ska kunna erbjuda gymnastik till alla Järfällabor som vill. Om vi fick en dubblerad yta skulle vi kunna bli så många fler i föreningen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.