Jesper uttagen till landslaget – igen

Jesper Andersson, 18, tycks ha imponerat på landslagsledningen. Den unga AIK-spelaren är nämligen återigen uttagen till U19-landslaget, som snart ska spela turnering i Uppsala. Däremot går det lite knackigt i klubblaget.

  • Publicerad 16:10, 11 okt 2018

Under sensommaren var Jesper Andersson, som representerar AIK, uttagen till säsongens första samling med U19-landslaget. Och nu är innebandyspelaren från Sjukyrkoberget, Väsby, återigen med i blågult.

Ånyo är det i innebandystaden Uppsala som truppen samlas. Denna gång ska de spela i "Euro Floorball Tour" – EFT – med start 19 oktober.

– Det känns såklart skitroligt att vara med igen. Man kan ju inte ta ut något i förskott. Ingen är självskriven i laget, säger Jesper som har som mål att bibehålla sin plats i laget och få spela VM 2019.

– Ja, absolut. Det är ett av säsongens viktigaste mål.

Trögt i klubblaget

Säsongen har annars börjat motigt för Jespers AIK. Det före detta SSL-laget har fått en tuff start i den norra allsvenskan och har bara en av nio möjliga poäng.

– Vi har tyvärr haft det lite tungt och inte fått den starten som vi ville. En poäng på tre matcher är ju inte jättebra direkt, fortsätter Jesper som var bortrest i premiären men spelat i de två efterföljande matcherna.

Hemma på söndag

På söndag väntar obesegrade Hudik/Björkberg hemma (i Jakobsberg) i omgång fyra.

– Vi har jobbat hårt för att vända trenden och lärt oss vad vi gjort för fel och vad vi ska förbättra. Jag tycker vi har haft bra träningar, med bra fart, så det ser lovande ut.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Första provet för nya styret

Nyheter Ny budget förhandlas fram i sista stund I måndags fick Solna ett nytt blågrönt styre när Miljöpartiet anslöt till de fyra borgerliga partierna i Alliansen. Nu väntar den första prövningen. Att komma överens om en gemensam budget.tisdag 16/10 10:52

Alliansen bildar majoritet med hjälp av Miljöpartiet

Nyheter Har tillsammans 35 av 61 mandat Miljöpartiet i Solna väljer samma väg som partiet gjort i landstinget och Stockholms kommun. På måndagen blev det klart att partiet ansluter till de fyra Allianspartierna. Tillsammans bildar de fem...måndag 15/10 15:19

Polisen inleder amnesti för handgranater

Nyheter Inleds idag. Fritt fram att lämna ifrån sig sprängvapen – utan straff Idag inleder polisen sin första amnesti för explosiva ämnen. Den som överlämnar olagliga sprängämnen till polisen under den här tiden blir inte misstänkt för brott. – Kom inte till oss, ring så...måndag 15/10 14:46