Jesper uttagen till landslaget – igen

Jesper Andersson, 18, tycks ha imponerat på landslagsledningen. Den unga AIK-spelaren är nämligen återigen uttagen till U19-landslaget, som snart ska spela turnering i Uppsala. Däremot går det lite knackigt i klubblaget.

  • Publicerad 16:10, 11 okt 2018

Under sensommaren var Jesper Andersson, som representerar AIK, uttagen till säsongens första samling med U19-landslaget. Och nu är innebandyspelaren från Sjukyrkoberget, Väsby, återigen med i blågult.

Ånyo är det i innebandystaden Uppsala som truppen samlas. Denna gång ska de spela i "Euro Floorball Tour" – EFT – med start 19 oktober.

– Det känns såklart skitroligt att vara med igen. Man kan ju inte ta ut något i förskott. Ingen är självskriven i laget, säger Jesper som har som mål att bibehålla sin plats i laget och få spela VM 2019.

– Ja, absolut. Det är ett av säsongens viktigaste mål.

Trögt i klubblaget

Säsongen har annars börjat motigt för Jespers AIK. Det före detta SSL-laget har fått en tuff start i den norra allsvenskan och har bara en av nio möjliga poäng.

– Vi har tyvärr haft det lite tungt och inte fått den starten som vi ville. En poäng på tre matcher är ju inte jättebra direkt, fortsätter Jesper som var bortrest i premiären men spelat i de två efterföljande matcherna.

Hemma på söndag

På söndag väntar obesegrade Hudik/Björkberg hemma (i Jakobsberg) i omgång fyra.

– Vi har jobbat hårt för att vända trenden och lärt oss vad vi gjort för fel och vad vi ska förbättra. Jag tycker vi har haft bra träningar, med bra fart, så det ser lovande ut.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Solna

100 nya lägenheter i Råsunda

Nyheter Stort byggprojekt ska påbörjas i Solna Byggbolaget Serneke har i dagarna skrivit avtal med Wåhlin Fastigheter om projektet Bellona i Råsunda. I den stora entreprenaden ingår 100 nya lägenheter och 70 befintliga som ska renoveras.fredag 15/2 13:02

Namninsamling för att rädda Bergshamraskolan

Nyheter "Det är viktigt med en lokal skola" Bergshamraskolans högstadium ska läggas ner. Men varken elever eller föräldrar tänker ge sig så lätt. Nu har de startat en namninsamling för att rädda högstadiet.fredag 15/2 13:01

Populäraste böckerna i Solna 2018

Nyheter Pleijels roman lockade Solnaborna till läsning Totalt lånade Solnaborna 246 187 böcker från biblioteken 2018. Tre kvinnliga författare toppar listan för mest utlånde böcker för vuxna.fredag 15/2 9:00