Foto: Anders Ekström

Jildefalk får utökat ansvar i AIK

Rotebrograbben Patric Jildefalk flyttas upp ett hack i AIK:s ledarstab. 32-åringen får 2019 ett utökat ansvar i sin roll som Rikard Norlings högra hand.

  • Publicerad 14:00, 8 jan 2019

Strax innan jul stod det klart att Bartosz Grzelak som bor i Häggvik, är klar som assisterande förbundskapten för U21-landslaget. Det innebar att AIK:s fotbollsherrar ändrar strukturen för a-lagets organisation till i år.

Rotebrosonen Patric Jildefalk var redan den gångna säsongen assisterande tränare till Rikard Norling, men får 2019 ett utökat ansvar.

– Det känns inspirerande att få förtroendet att fortsätta med det framgångsrika arbetet som vi inledde för ett par år sedan. Att gå in i säsongen 2019 som regerande svenska mästare och med möjligheten att kvala in till Champions League är en erfarenhet och dröm som jag har längtat efter sedan jag bestämde mig för att bli tränare, säger Patric Jildefalk till klubbens hemsida.

Sportchefen Björn Wesström, uppvuxen i Edsviken för övrigt, är glad att Patric får ett större ansvar.

– Patric har utvecklats till en nivå där han med kompetens och driv kvalificerat sig till rollen som assisterande tränare bredvid Rikard Norling. Med sina analytiska och organisatoriska kompetenser samt förmågan att tänka bortom uppenbara ramar kommer han att utveckla AIK:s dagliga verksamhet samt sätt att spela framöver, säger han.

Patric Jildefalk

Ålder: 32 år, född 1986

Bor: Huvudsta, Solna

Familj: Sambo och barn på gång

Uppväxt: Gillbo och Rotsunda

Moderklubb: Rotebro IS

Aktuell: Assisterande tränare i AIK:s fotbollsherrar

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

SD:s ledare blir politisk vilde

Nyheter Bo Ehlin tar över efter Mikael Stigenberg Stigenberg meddelar att han behåller sina förtroendeuppdrag, efter att han utesluts ur Sverigedemokraterna. Lokalgruppen väljer ny gruppledare, Bo Ehlin, efter utredningen.onsdag 26/6 13:45

Var tolfte barn i Stockholm har förälder hos Kronofogden

Nyheter LISTA: Skuldsatta barnfamiljer – så ser det ut i varje kommun i Stockholms län Nästan 42 000 barn i Stockholms län lever i familjer med minst en förälder som har skulder hos Kronofogden. Stor skillnader finns dock mellan kommunerna.onsdag 26/6 11:38

City Gross stänger under 1,5 år

Nyheter Öppnar igen vid årsskiftet 2021 City Gross har nu skrivit avtal med hyresvärden i det nya centrumet med inflyttning om ungefär 18 månader. I slutet på sommaren väntas mer information om de nya hyresgästerna.tisdag 25/6 17:03
Stockholm Direkt