Foto: Anders Ekström

Jildefalk får utökat ansvar i AIK

Rotebrograbben Patric Jildefalk flyttas upp ett hack i AIK:s ledarstab. 32-åringen får 2019 ett utökat ansvar i sin roll som Rikard Norlings högra hand.

  • Publicerad 14:00, 8 jan 2019

Strax innan jul stod det klart att Bartosz Grzelak som bor i Häggvik, är klar som assisterande förbundskapten för U21-landslaget. Det innebar att AIK:s fotbollsherrar ändrar strukturen för a-lagets organisation till i år.

Rotebrosonen Patric Jildefalk var redan den gångna säsongen assisterande tränare till Rikard Norling, men får 2019 ett utökat ansvar.

– Det känns inspirerande att få förtroendet att fortsätta med det framgångsrika arbetet som vi inledde för ett par år sedan. Att gå in i säsongen 2019 som regerande svenska mästare och med möjligheten att kvala in till Champions League är en erfarenhet och dröm som jag har längtat efter sedan jag bestämde mig för att bli tränare, säger Patric Jildefalk till klubbens hemsida.

Sportchefen Björn Wesström, uppvuxen i Edsviken för övrigt, är glad att Patric får ett större ansvar.

– Patric har utvecklats till en nivå där han med kompetens och driv kvalificerat sig till rollen som assisterande tränare bredvid Rikard Norling. Med sina analytiska och organisatoriska kompetenser samt förmågan att tänka bortom uppenbara ramar kommer han att utveckla AIK:s dagliga verksamhet samt sätt att spela framöver, säger han.

Patric Jildefalk

Ålder: 32 år, född 1986

Bor: Huvudsta, Solna

Familj: Sambo och barn på gång

Uppväxt: Gillbo och Rotsunda

Moderklubb: Rotebro IS

Aktuell: Assisterande tränare i AIK:s fotbollsherrar

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tog inte katt till veterinären – Länsstyrelsen omhändertar djuret

Nyheter Allvarligt sjuk i ett och ett halvt år Länsstyrelsen har beslutat att omhänderta en katt som ägs av en kvinna i Sollentuna. Katten ska ha varit sjuk mycket länge, men trots det har ägaren inte sett till att katten får vård.tisdag 22/1 9:26

Inbrott i klädbutik inatt

Nyheter Ingen gripen för brottet Inatt skedde ett inbrott i en klädbutik i Tureberg. Övervakningskameror fångade både gärningspersoner och den bil som användes på bild, men ingen har ännu gripits.måndag 21/1 10:44