SLUTSPURT. Jonnie Lindberg, 26, (till höger) ligger bra till inför avslutningen av dragracingserien i USA. Här tillsammans brorsan Johan. Foto: Anders Ekström

Jonnie på väg att bli historisk

Gudbysonen Jonnie Lindberg är på väg att skriva svensk motorsporthistoria. Den 26-åriga dragracingföraren leder den amerikanska mästerskapsserien NHRA inför slutspurten.

  • Publicerad 15:00, 3 nov 2015

”Skulle vara det största som kan hända inom den här sporten”

Vi i Väsby har tidigare skrivit om bröderna Lindbergs framgångar i USA. Storebror Johan, 32, ingår i det så viktiga teamet medan lillebror Jonnie kör den 4000 hästkrafter starka dragracingbilen.

Efter bland annat EM-guld i Europa började Jonnie att köra i den amerikanska mästerskapsserien NHRA tidigare i år. Och det har gått mycket bra. 26-åringen från Väsby leder i kategorin Team Alchol Funny Car inför avslutningen. Trots problem i senaste racet i Las Vegas.

– Vi hade problem med en tändspole och spann loss i semin. Men jag leder ändå serien med en poäng, säger Jonnie till SVT sport.
I en stenhård konkurrens mot förare från hela världen sitter Jonnie bokstavligt talat i förarsätet inför avslutningen. Att vinna NHRA skulle vara stort. Väldigt stort.

– Det skulle vara det största som kan hända inom den här sporten. Att vinna EM var stort men det här skulle slå tio gånger högre. Det är förare från hela världen som kör här och det är ungefär som ett VM, fortsätter Jonnie Lindberg.

 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Löpspår på gångvägar i Väsby utreds

Nyheter Vill kunna jogga i mer upplyst miljö Upplyst motionsslinga mitt i stan. Nu undersöks möjligheten att förbättra för löpning inne i centrala Väsby.tisdag 16/10 13:48

Nostalgitripp med finurliga barnboksteckningar

Nyheter Skisser, kladd och färdiga verk av Sven Nordqvist visas upp Från och med i helgen kan alla som blir varma inombords av att titta på Pettson-illustrationer besöka Väsby Konsthall. Nu visas illustratören Sven Nordqvists verk.tisdag 16/10 8:29