KLAR. Julia Zigiotti Olme byter stad till Göteborg de närmaste ett och ett halvt åren. Foto: Tore Lund

Julia jagar nya utmaningar i Göteborg

Julia Zigiotti Olme lämnar Hammarby. Istället ska hon i framtiden representera Kopparbergs/Göteborg FC.

  • Publicerad 11:02, 12 jul 2018

Jula Zigiotti Olme har Bollstanäs SK som moderklubb och har även representerat AIK innan Hammarby. Men nu lämnar hon Stockholmsområdet för Kopparbergs/Göteborg FC.

– Julia är snabb, teknisk, målfarlig och exakt den spelartyp vi behöver, säger sportchefen Lasse Svensson till klubbens hemsida.

Den 20-årige anfallstalangen går till ett lag som för närvarande ligger tvåa i Damallsvenskan, fyra placeringar före Hammarby. Hon har kritat på över säsongen 2019.

– Jag kände att jag behövde nya utmaningar för att utvecklas. De spelar bra fotboll och har varit med mycket i toppen, så det kändes som ett bra steg att ta, säger Julia Zigiotti Olme till Vi i Väsby.

Hon kommer till klubben i ett läge där de tappat offensiva krafter.

– Jag kan bidra med offensiv kvalitet. De har tappat två offensiva spelare.

Men Julia siktar högre än att enbart spela för ett allsvenskt topplag.

– Mitt mål är att först bli en etablerad allsvensk spelare. Men någon gång vill man komma utomlands, menar hon.

Julia Zigiotti Olme ska vara spelklar när Damallsvenskan drar igång igen den 5 augusti.

MER Julia Zigiotti Olme

Född: 24 december 1997.

Klubbar: Bollstanäs SK, AIK, Hammarby.

Landskamper: 7 F17, 30 F19, 5 U23.

Källa: goteborgfc.se.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Bajen slog ut Bollstanäs inför storpubliken

Sport BSK dam är ute ur svenska cupen – fin trend bröts BSK:s damer stod upp bra mot allsvenska Hammarby, men fick ändå se sig slagna i cupmatchen på onsdagskvällen. 1-3 (0-1) inför storpubliken var lagets första förlust sedan september 2017.torsdag 20/9 9:00

Önskar tryggare röstning

Nyheter Gör det möjligt att plocka valsedlar i fred vid nästa val. Det föreslår en Väsbybo i ett formellt brev till Upplands Väsby kommun. "Alla röstande ska ha möjlighet att helt anonymt få plocka till sig...torsdag 20/9 7:15

Väsby föll efter straffar

Sport Fem missade straffar blev ödesdigert för Väsby i kvällens bortamatch mot Segeltorp. Huddingelagets Nicklas Nilsson ordnade extrapoängen i femte straffomgångenonsdag 19/9 22:35