Foto: Jakob Brikho

Kalle sänkte "The Sandman" i Älvsjö

I våras vann Kalle på teknisk knockout mot en ryss på en gala i Stockholm. I lördags var det dags igen då MMA-fightern, från Sollentuna, sänkte en erfaren amerikan på galan "Superior Challenge 18".

  • Publicerad 12:10, 4 dec 2018

Jag ser detta som ett steg på vägen för att ta tillbaka bältet till Sverige

I maj gjorde Kalle Albrektsson tävlingscomeback på svensk mark igen efter fyra års frånvaro. 25-åringen, från Viby och Rotebro, hade under ett par år primärt tävlat i Japan och var kanske ett lite oskrivet kort för många när han mötte Dmitry Tebekin i "Superior Challenge 17" (på Cirkus).

Men där visade Kalle att han verkligen är att räkna med – och sänkte ryssen på TKO.

Och nu i lördags visade Albrektsson att han behållit formen.

På "Superior Challenge 18" – som avgjordes under Fitnessfestivalen i Älvsjö – ägde han matchen mot amerikanen Josh "The Sandman" Stansbury. Med några sekunder kvar sänkte Kalle den 33-åriga Ohio-sonen med en vänsterkrok – och domaren bröt matchen.

– Det är svårt att ranka matcherna mellan varandra. Den senaste match är alltid den viktigaste så den här är ju min bästa hittills tills nästa kommer, säger han i videointervju med MMAnytt.

Fick ner amerikanen

Under stora delar av ronden hade Kalle amerikanen nere på mattan i oktagonen.

– Ett av de stora momenten inom MMA är att ta ner och ligga på och göra det jobbigt. Och det är någonting jag tycker att jag gör bättre än andra, säger Kalle som nu siktar på att bli ännu bättre.

– Jag vill fortsätta få tuffa matcher och utvecklas. Och jag vill fortsätta få erfarenhet för att bli den bästa jag kan vara, inte bara som fighter utan även som person.

Titelmatch på g?

I intervjun med MMAnytt nämner reportern att det snackas om en titelmatch mellan Kalle och dansken Joachim Christensen.

– Jag ser detta som ett steg på vägen för att ta tillbaka bältet till Sverige.

Karl "Kalle" Albrektsson

Ålder: 25 år, född 1993.

Uppväxt: Viby och Rotebro.

Bor: Häggvik.

Trivia: Spelade länge hockey i sin ungdom.

Aktuell: Vann återigen sin MMA-match i "Superior Challenge"

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Kommunen ser över gamla torp

Nyheter Letar du efter ett litet fritidshus? Drömmer du om ett hus från sekelskiftet eller ett torp nära stan? Nu ska Sollentuna kommunfastigheter gör en statusbesiktning av gamla fastigheter, som så småningom kan hyras ut till privatpersoner.lördag 20/4 8:00

Förening städar i Norrviken och Edsviken

Nyheter Naturskyddsföreningen engagerar under Nordiska kusträddardagen Hallå där Linna Fredström, ordförande i Naturskyddsföreningen i Sollentuna. Ni ska snart engagera er i Nordiska kusträddardagen och hålla en skräpplockardag i Norrviken och Edsviken. Varför är den...torsdag 18/4 18:00

Brand släckt i centrala Sollentuna

Nyheter Ingen skadad meddelar Storstockholms brandförsvar. Brandkåren kallades till en brand i centrala Sollentuna under eftermiddagen. Insatsen är nu avslutad.torsdag 18/4 17:10