Foto: Jakob Brikho

Kalle sänkte "The Sandman" i Älvsjö

I våras vann Kalle på teknisk knockout mot en ryss på en gala i Stockholm. I lördags var det dags igen då MMA-fightern, från Sollentuna, sänkte en erfaren amerikan på galan "Superior Challenge 18".

  • Publicerad 12:10, 4 dec 2018

Jag ser detta som ett steg på vägen för att ta tillbaka bältet till Sverige

I maj gjorde Kalle Albrektsson tävlingscomeback på svensk mark igen efter fyra års frånvaro. 25-åringen, från Viby och Rotebro, hade under ett par år primärt tävlat i Japan och var kanske ett lite oskrivet kort för många när han mötte Dmitry Tebekin i "Superior Challenge 17" (på Cirkus).

Men där visade Kalle att han verkligen är att räkna med – och sänkte ryssen på TKO.

Och nu i lördags visade Albrektsson att han behållit formen.

På "Superior Challenge 18" – som avgjordes under Fitnessfestivalen i Älvsjö – ägde han matchen mot amerikanen Josh "The Sandman" Stansbury. Med några sekunder kvar sänkte Kalle den 33-åriga Ohio-sonen med en vänsterkrok – och domaren bröt matchen.

– Det är svårt att ranka matcherna mellan varandra. Den senaste match är alltid den viktigaste så den här är ju min bästa hittills tills nästa kommer, säger han i videointervju med MMAnytt.

Fick ner amerikanen

Under stora delar av ronden hade Kalle amerikanen nere på mattan i oktagonen.

– Ett av de stora momenten inom MMA är att ta ner och ligga på och göra det jobbigt. Och det är någonting jag tycker att jag gör bättre än andra, säger Kalle som nu siktar på att bli ännu bättre.

– Jag vill fortsätta få tuffa matcher och utvecklas. Och jag vill fortsätta få erfarenhet för att bli den bästa jag kan vara, inte bara som fighter utan även som person.

Titelmatch på g?

I intervjun med MMAnytt nämner reportern att det snackas om en titelmatch mellan Kalle och dansken Joachim Christensen.

– Jag ser detta som ett steg på vägen för att ta tillbaka bältet till Sverige.

Karl "Kalle" Albrektsson

Ålder: 25 år, född 1993.

Uppväxt: Viby och Rotebro.

Bor: Häggvik.

Trivia: Spelade länge hockey i sin ungdom.

Aktuell: Vann återigen sin MMA-match i "Superior Challenge"

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Hundratals fiskar ligger döda vid vattendrag i Viby

Nyheter Oklart vad som orsakat fiskdöden I ån som löper genom Viby ligger hundratals döda fiskar både i vattnet och på land intill. Tahir Qureshi planerar nu att göra en polisanmälan om händelsen.tisdag 19/2 14:22

Trafikverket – Därför smäller det så högt just nu

Nyheter Kommer fortsätta spränga i tre månader till Förra veckan blev uppståndelsen stor kring en hög smäll, som hördes i stora delar av norrort och västerort. Det tog nästan ett dygn innan det framkom att smällen orsakades av Trafikverket, som...tisdag 19/2 10:07

Nu får kommunen betala för långsamma bygglov

Nyheter Ger inte kommunen bygglov i tid? Då får de betala för det, enligt en lagförändring som började gälla vid årsskiftet. Om det dröjer tillräckligt lång tid kan det bli gratis för den som sökt bygglov.tisdag 19/2 7:00