Foto: Jakob Brikho

Kalle sänkte "The Sandman" i Älvsjö

I våras vann Kalle på teknisk knockout mot en ryss på en gala i Stockholm. I lördags var det dags igen då MMA-fightern, från Sollentuna, sänkte en erfaren amerikan på galan "Superior Challenge 18".

  • Publicerad 12:10, 4 dec 2018

Jag ser detta som ett steg på vägen för att ta tillbaka bältet till Sverige

I maj gjorde Kalle Albrektsson tävlingscomeback på svensk mark igen efter fyra års frånvaro. 25-åringen, från Viby och Rotebro, hade under ett par år primärt tävlat i Japan och var kanske ett lite oskrivet kort för många när han mötte Dmitry Tebekin i "Superior Challenge 17" (på Cirkus).

Men där visade Kalle att han verkligen är att räkna med – och sänkte ryssen på TKO.

Och nu i lördags visade Albrektsson att han behållit formen.

På "Superior Challenge 18" – som avgjordes under Fitnessfestivalen i Älvsjö – ägde han matchen mot amerikanen Josh "The Sandman" Stansbury. Med några sekunder kvar sänkte Kalle den 33-åriga Ohio-sonen med en vänsterkrok – och domaren bröt matchen.

– Det är svårt att ranka matcherna mellan varandra. Den senaste match är alltid den viktigaste så den här är ju min bästa hittills tills nästa kommer, säger han i videointervju med MMAnytt.

Fick ner amerikanen

Under stora delar av ronden hade Kalle amerikanen nere på mattan i oktagonen.

– Ett av de stora momenten inom MMA är att ta ner och ligga på och göra det jobbigt. Och det är någonting jag tycker att jag gör bättre än andra, säger Kalle som nu siktar på att bli ännu bättre.

– Jag vill fortsätta få tuffa matcher och utvecklas. Och jag vill fortsätta få erfarenhet för att bli den bästa jag kan vara, inte bara som fighter utan även som person.

Titelmatch på g?

I intervjun med MMAnytt nämner reportern att det snackas om en titelmatch mellan Kalle och dansken Joachim Christensen.

– Jag ser detta som ett steg på vägen för att ta tillbaka bältet till Sverige.

Karl "Kalle" Albrektsson

Ålder: 25 år, född 1993.

Uppväxt: Viby och Rotebro.

Bor: Häggvik.

Trivia: Spelade länge hockey i sin ungdom.

Aktuell: Vann återigen sin MMA-match i "Superior Challenge"

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Mjuka lejon tröstar barn i ambulansen

Nyheter Lions Club donerar gosedjur till sjuka barn Ambulansen i Sollentuna har numera alltid några extra passagerare i bilen. Lions Club har nämligen donerat mjukislejon som ska ges till barn som är så sjuka att de behöver åka ambulans.fredag 7/12 11:00

SL kräver staten på miljoner för pendelhaveri

Nyheter Tamsons (M): Vi tar tillbaka pengarna till stockholmarna Pengarna tillbaka – krona för krona. Det kräver Stockholm av staten för alla försenade pendeltåg, med hjälp av en ny lag. "Viktig principfråga att markera missnöje med järnvägen", säger...torsdag 6/12 16:22

Ytterligare förseningar för Sollentuna sjukhus

Nyheter Beräknas stå färdigt först i april Bygget av nya Sollentuna sjukhus har försenats ytterligare. – Naturligtvis tråkigt, säger Anna-Lena Johansson (L), ordförande i vård- och omsorgsnämndentorsdag 6/12 13:24